Mijn eerste keer: "Ik dacht er klaar voor te zijn, maar niets had me hierop kunnen voorbereiden"

"Ik schreeuwde het uit in m'n hoofd"

girl in bed
Peter Zelei ImagesGetty Images

Deflowering, je cherry poppen, ontmaagd worden: er bestaat een soort sprookjesachtig ideaalbeeld rondom de eerste keer seks. Het moet romantisch zijn, met de juiste persoon én om de juiste redenen. Allemaal héle hoge verwachtingen - en wat ons betreft helemaal niet zo nodig. In werkelijkheid is de eerste keer seks vaak ongemakkelijk, pijnlijk, verschrikkelijk of juist hilarisch. Tijd om het taboe dat ontmaagding heet te doorbreken. Vrouwen vertellen aan Glamour over hoe hun eerste keer écht was. Dit keer is het de beurt aan Glamour's eigen Misha Margarittha, die Avond Avonturen schrijft en een column over seks in Glamour Magazine heeft.

Als sekscolumnist verwachten anderen dat ik er als de kippen bij was, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Mijn eerste keer was zes dagen na mijn twintigste verjaardag. Toevallig in de nacht van 13 op 14 februari.

Ondanks dat ik al jong in jongens geïnteresseerd was, durfde ik nooit een move te maken. Ik tongzoende voor het eerst tijdens een dare met een jongen die ik niet kende. Op de middelbare school moest ik door mijn timide houding aanzien hoe mijn mijn crush verliefd werd op mijn beste vriendin. En ook toen ik richting het einde van mijn tienerjaren ging was ik te onzeker om iets te proberen bij mannen die interesse toonden. Omdat ik verschrikkelijke verhalen van vriendinnen had aangehoord over gebroken harten en vriendjes die interesse verloren na de eerste keer seks, besloot ik niet te wachten op mijn eerste verliefdheid. Ik koos een willekeurige man uit voor mijn ontmaagding.

Op mezelf wonen

Op 19-jarige leeftijd verhuisde ik naar een antikraakwoning in het centrum van Rotterdam. Mijn nieuw verworven vrijheid ging gepaard met een gigantische lak aan mijn schoolwerk, een gratis OV-kaart en vriendinnen die altijd in waren voor een feestje. Bijna dagelijks waren we dansend in de gezelligste clubs van Amsterdam te vinden en al snel raakten we verstrengeld in een groep van creatievelingen die in de stad woonden. Lang verhaal kort, we sliepen daar vaker dan thuis. Op een gegeven moment kon ik het wel erg goed met een van die guys vinden. Dit gaat ‘m worden, dacht ik. Maar ik vond het nog doodeng, en had dus wat aanlooptijd nodig. Na een slaappartijtje of acht, kwamen we aan op de nacht van 13 op 14 februari toen hét gebeurde.

Birthday sex

Na een avondje stappen belandde ik, zoals inmiddels gebruikelijk, op zijn kamer. Hij had deze aangekleed met een ballon en schoot een confettikanon af (I'm not kidding) - ik was tenslotte jarig geweest die week. Terwijl de papiertjes neerdwarrelden gingen we onder de dekens liggen en luidden we zoenend de avond in. Maar deze avond gingen zijn handen op verkenningstocht en al snel liet hij zijn hand in mijn slipje glijden en voelde ik hoe hij zijn vingers bij mij naar binnen duwde. Omdat ik al jaren mijn eigen lichaam aan het ontdekken was, wist ik wat ik lekker vond. Maar als er dan voor het eerst iemand anders aan je zit, is dat toch wennen. Hij was trouwens op de hoogte van mijn virgin status en vroeg bij elke stap of ik er oké mee was. Dat was consent zoals ik het daarna nog maar weinig heb gezien.

Een nacht vol eerste keren

Ik voelde me bij hem op mijn gemak, maar was ook immens gespannen. Gelukkig nam de geilheid het al snel over. Bijzonder ongemakkelijk besloot ik zelf ook op verkenning uit te gaan en wreef voor het eerst over zijn harde pik heen. Hij deed zijn broek uit en zag hoe ik hem onwennig in mijn hand nam. Omdat ik duidelijk niet wist wat ik moest doen, besloot hij het me uit te leggen. Begripvol liet hij mij zien wat ik kon doen, hoe ik mijn grip kon verstevigen zonder hem fijn te knijpen en vertelde hij me dat glijmiddel mijn redder zou zijn. Speeksel werkte trouwens ook en al snel had ik ook mijn eerste keer pijpen van het lijstje afgevinkt. It was a night of firsts. Want nadat ik hem oraal had bevredigd of in ieder geval een poging tot had gedaan, dook hij met zijn hoofd tussen mijn benen en ervaarde ik voor het eerst het genot van gebeft worden. Ook mijn eerste orgasme door toedoen van een ander werd snel bereikt. Hemels, maar inmiddels gigantisch hot and bothered vroeg ik hem of hij een condoom had. Hij knikte en toverde binnen no time het voorbehoedsmiddel onder zijn kussen vandaan. Questionable? Ja, zeker.

Eerste keer seks

Ik dacht er klaar voor te zijn, maar niets had me hierop kunnen voorbereiden. Hij was een grote gast. Dat hij ongeveer 30 centimeter aan extra lengte op mijn 1,65 meter had, heb ik gemerkt. Volledig naakt ging hij tussen mijn ietwat gespreide benen zitten en rolden we samen het condoom af. Trillend lag ik te wachten tot hij zich in me liet glijden, en dat ging moeizamer dan ik had gehoopt. Tot dan toe had ik alleen een pocket rocket en mijn eigen vingers naar binnen gebracht, dus dit was als een boomstam door een mini-elastiekje duwen. Door de spanning was ik helemaal opgedroogd en moest er een zwembad aan babyolie aan te pas komen om het geheel door te smeren (slecht, I know). Na de eerste paar centimeter schreeuwde ik het in mijn hoofd uit, want het deed écht pijn. Mijn gezicht verkrampte en hij stopte meteen. Na meerdere keren te hebben gecheckt of hij door kon gaan, liet hij zich langzaamaan steeds iets verder in mij verdwijnen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik het een bizarre sensatie vond. Toen mijn lichaam gewend was aan zijn dikte ging het allemaal wat makkelijker. Naar verloop van tijd kon ik er zelfs van genieten, ondanks het beurse en volle gevoel. Vol overgave gingen we, na ongeveer een uur, door naar mijn volgende eerste keer ervaring, namelijk een man klaar zien komen. Hij was luid, ik moest lachen.

The morning after

Toen we klaar waren liep ik naar het toilet om te plassen, dat had ik namelijk overal gelezen. Met mijn telefoon als zaklamp liep ik door de met zooi bezaaide gang en stuurde een berichtje in een groepsapp met vriendinnen: ‘And then I lost my …’ Gezien het late tijdstip kreeg ik geen reactie. Anticlimax. Die nacht sliep ik ook voor het eerst daadwerkelijk naast mijn slaapmaatje en nu, ontmaagder. De volgende ochtend trilde mijn telefoon non-stop en besloot ik naar huis te gaan. Terwijl hij nog sliep, zocht ik stilletjes mijn spullen bij elkaar. Met m'n onderbroek never to be seen again. Ik pikte een T-shirt uit zijn kast als aandenken. Na deze avond hebben we nog een aantal keer seks gehad. Het was fijn om iemand te hebben om dit mee te delen waar ik geen romantische gevoelens voor koesterde. En nog altijd denk ik met een glimlach terug aan deze avond én aan deze man.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex