Asking For A Friend: Ken jij #KinkTok al?

Deze kant van TikTok heeft een seksueel randje. En ja, daar wil je in duiken.

In de rubriek Asking For A Friend beantwoorden we alle licht gênante onderwerpen en vragen die je hebt over seks, liefde of je lichaam. Deze keer beantwoordt Glamour's Misha de volgende vraag: ‘Ik zie steeds meer mensen praten over #KinkTok, maar wat is 't eigenlijk? Ken jij het en heb je er ook wat van geleerd?’

KinkTok

Inmiddels zijn velen van ons bekend met het social media platform TikTok. Hoewel het al een tijd bestaat, hebben we het onlangs massaal omarmd; met TikTok-influencers en al. De miljoenen gebruikers van het platform delen één gemeenschappelijke boodschap die luidt: ‘Iedereen is welkom.’ En dus zagen een aantal gebruikers hun kans schoon om #KinkTok in het leven te roepen. Het seksuele randje van TikTok, dus.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De #KinkTok-community verzorgt een plek waar alles en iedereen welkom is om diens seksuele voorkeuren te ontdekken. Het gaat dus vooral om representatie en het uiten van seksuele voorkeuren zonder schaamte. De gebruikers zetten naast spottende filmpjes, ook spot on informatie en voorlichting online. Dat is niet alleen handig voor mensen die al weten wat ze fijn vinden en dus in overeenstemming knikkend naar hun scherm kijken, maar ook een ieder die nog wil ontdekken wat zij lekker vinden. En denk maar niet dat er een leeftijdslimiet aan verbonden zit; iedereen krijgt de ruimte zich te uiten. Een kleine greep uit wat er online gezet is: de veiligste manieren om je partner te choken, de regels die je voorafgaand aan seks met elkaar moet hebben afgesproken én real life verhalen van mensen die booty call-blunders delen.

Na het zien van de bekende filmtrilogie Fifty Shades Of Grey dacht iedereen te weten wat kinks precies inhielden. ‘Iets met zweepjes en pijn, toch?’ Nee, of nou ja, niet alléén dat, dus. Want kinks zijn eigenlijk alle dingen die je kunnen opwinden, in de slaapkamer en daarbuiten, maar altijd verhouden tot jouw seksuele gevoelens. Zonder oordeel plaatsen gebruikers van het platform hun content en worden ze aangemoedigd in de comments door anderen. It’s a beautiful place.

Wat heb ik er geleerd?

Ik kwam geheel toevallig bij #KinkTok terecht. Door diverse content die enigszins seksueel gerelateerd waren te liken, werd ik er door het algoritme al snel naartoe gesluisd. Hier was meer content beschikbaar waar ik daadwerkelijk in geïnteresseerd was. Het ging verder dan cis-mannen met voorkeur voor ‘dominantie’ wat zich vaker vertaalt naar seksuele agressiviteit.

Door dit nieuwe universum van TikTok werd opgemerkt dat ik vaak posts een hartje gunde op het moment dat ze de hashtag KinkTok met zich meedroegen. Toen ik op een ochtend wakker werd, was mijn hele FYP (For You Page) gevuld met nieuwe content die mijn interesse piekte. Onlangs ging ik een gesprek aan met bestie, Estrella, en concludeerden we een hoop van #KinkTok te hebben geleerd.

#KinkTok staat vooral voor representatie. De community praat je bij over kinks waarvan je misschien al wist dat je ze had of juist nooit eerder ontdekte kinks die je aanspreken. Maar de grootste les van #KinkTok is toch wel dat het vertrouwen in een seksuele relatie centraal moet staan. Of je nu scènes wilt naspelen of van plan bent ‘vanilla’ seks te hebben. Het gaat om het maken van een connectie en het afspreken van duidelijke grenzen. Maar ook hoe jouw seks aftercare eruit ziet, wil je misschien geknuffeld worden of liever even een hapje te eten? Het kan allemaal, zolang je het maar bespreekbaar maakt. Uiteindelijk zouden een grote groep mensen hier hun voordeel mee kunnen doen, niet alleen die met een interesse in kinks, maar ook juist die daar van terugdeinzen. Door je voorkeuren te bespreken creëer je een vorm van intimiteit die je seksleven naar het volgende niveau kan tillen. Spice it up, zonder mensen of speeltjes de slaapkamer in te slepen. Tenzij ze dat willen, uiteraard.’

Dus.. Be open minded, zoek #KinkTok op als je daar behoefte aan heb en ontdek je seksualiteit in een veilige online community, vrij van oordelen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Sex