Je eerste seksspeeltje kopen? Dit moet je weten

Heb je last van keuzestress bij het zoeken van je eerste seksspeeltje? Nergens voor nodig, wij helpen je er doorheen

different sex toys set on a pink background
JuliaMikhaylovaGetty Images

Ben je op zoek naar je eerste seksspeeltje? Er zijn een hoop (web)shops die speeltjes aanbieden en dan zijn ze er ook nog eens in alle vormen en maten. Zie jij door de dildo's het bos niet meer? Laat ons je dan helpen. Wij zetten op een rijtje hoe je deze zoektocht als een pro doorkomt, door te beginnen met een breakdown van het assortiment. Zodat er binnen drie tot vijf dagen een postbezorger op de stoep staat met een pakketje vol genot.

Wat valt er onder seksspeeltjes?

Het is niet altijd moeilijk: seksspeeltjes zijn attributen die gebruikt worden voor het vergroten van seksueel genot. Denk hierbij aan vibrators, dildo's, anale speeltjes, clitoris stimulators en nog veel meer. Let wel op dat deze gemaakt zijn van een veilig materiaal. En stop nooit–maar echt, nooit– iets naar binnen waarvan je niet weet hoe je dat er weer uit krijgt. We hebben het voornamelijk over etenswaren, deze kunnen ongemakkelijke infecties opleveren en dat is niet wat je wil.

Seksspeeltjes

Er is een zee aan speeltjes out there. Wij leggen je kort uit wat wat is, zodat jij doelbewust het internet kan afstruinen.

 • Dildo's: De oude vertrouwde dildo. Dit siliconen speeltje (of glas) is de voorloper van de vibrator en is vaak gemodelleerd naar een echte penis. Maar je kan ze ook kopen in andere vormen. De maat daargelaten, want daar is een groot aantal opties in. Er zijn dildo's waarmee je jezelf (of een ander) handmatig penetreert. Anderen kan je aan de wand in de douche bevestigen. Ook zijn er opties met twee verlengstukken, zodat je tegelijkertijd zowel vaginaal als anaal gevuld kan worden. En ook heb je de optie een extra lange dildo te kopen die bestemd is voor gelijktijdige penetratie van jou en je partner. Klinkt leuk, toch? De keuze is reuze, maar laat je er niet door uit het veld slaan. Uiteindelijk moet jij gaan voor waar je je het fijnst bij voelt.
  • Vibrators: Hier heb je ongetwijfeld wel eens van gehoord - het vibrerende speeltje dat nog wel eens een vreemde blik bij de douane kan opleveren. Al zeggen wij: own it. In films en series spreken ze vaak over The Rabbit, maar vibrators komen in veel meer vormen, maten en trilpatronen. We lopen je er even doorheen. Er zijn staafvibrators; de naam spreekt redelijk voor zich. Wandvibrators die nog het meest weg hebben van een middeleeuwse voorloper van de huidige variant en ook lijken op een massagehulpstuk. Niet heel sexy, wel doeltreffend. Ook kan je kiezen voor de Tarzan vibrator: dit speeltje biedt je niet alleen een staaf, maar ook een opzetstukje voor clitoris stimulatie (a.k.a. The Rabbit, dus). Al moeten we eerlijk zeggen dat er de afgelopen tijd veel subtielere variaties op dit speeltje zijn gelanceerd, zoals deze. Er bestaat ook nog zoiets als een mini vibrator die makkelijk kan doorgaan als een lippenstift. En als laatste hebben we nog de G-spot stimulators. De vaak dunne staaf met een ronde kop zijn zo gemaakt dat ze dit speciale plekje kunnen stimuleren. Al is het nog altijd de vraag of de G-spot daadwerkelijk bestaat.
   • Clitoris stimulators: Het lijkt erop dat de makers van seksspeeltjes eindelijk wakker zijn geworden. Het is namelijk zo dat de meeste vrouwen uitsluitend klaarkomen van clitorale stimulatie. Lange tijd was daar geen speeltje voor, maar gelukkig zijn de tijden veranderd. We hebben het hier over stimulators die vaak een zuignap hebben, waardoor de clitoris bevredigd wordt. Iedereen die wel eens orale seks heeft ontvangen, kan navertellen dat het vacuümeffect vaak voor intense hoogtepunten zorgt. Geen partner in de buurt om tussen je benen te begraven? Doe het dan lekker zelf! Je kan er ook een proberen die meer als massager werkt, maar het klusje binnen no-time geklaard heeft.
    • Anale speeltjes: Zin om anal play te ontdekken, daar zijn genoeg hulpstukken voor. Zorg dat je het speeltje correct gebruikt om pijnlijke situaties te voorkomen én natuurlijk is glijmiddel daarbij je beste vriend. Bij het gebruik van butt plugs raden we altijd aan klein te beginnen. En let bij de aankoop van plugs altijd op dat er een stop op zit. Hierdoor is het speeltje makkelijk vast te pakken en te verwijderen. De anus is misschien wel een spier, maar die is een stuk minder gewend om te rekken dan je misschien hoopt. Voor wat opwinding kan je altijd anal beads proberen. En ben je inmiddels fan van het trillende effect, dan zijn er ook anale vibrators. Vaak een stukje korter dan de Tarzans of staafvibrators en gevormd zodat je er goed van kan genieten.
     • En dan de rest: Er komt geen eind aan het assortiment dat je aangeboden krijgt op websites voor seksspeeltjes. Je kan je wagen aan vaginaballetjes; die je niet alleen opgeilen, maar ook je spieren strakker maken. Of een op afstand bestuurbaar vaginaal eitje voor spanning buiten de slaapkamer. Er zijn diverse outfits voor rollenspellen, maar ook lingerie gemaakt om in te seksen. Je kan kijken naar spelletjes, zoals dobbelstenen, kaartspellen of zelfs eetbare vingerverf. Tepelstimulators, zweepjes en nog veel meer.

      Het doorgronden van de overweldigende wereld van seksspeeltjes kan je ook even laten voor wat het is. Focus je op één van de eerste vier categorieën, lees reviews, bespreek het met vriendinnen –aanbevelingen zijn altijd welkom– en vergeet niet dat het vinden van jouw perfecte speeltje ook aan komt op testen, testen, testen. Ben je bij de eerste niet helemaal tevreden? Dan waag je je over een tijdje aan een andere variant. Op een gegeven moment heb je een fijne collectie aangelegd waardoor je opties hebt voor qua genot, alleen of met een ander. Vergeet niet na elk gebruik je speeltje te reinigen. En bij anaal gebruik niet te zuinig te zijn met het glijmiddel.

      Is het online too much, ga dan langs bij een seksshop (zodra het weer kan en mag). De winkel heeft gespecialiseerd verkooppersoneel dat je met liefde van advies voorziet. Het kan een spannende (maar opwindende) stap zijn. En bedenk maar zo: de medewerkers hebben al duizenden anderen gezien, dus voor hen ben je gewoon een klant die zoals alle anderen helpen met het vinden van hun perfecte product. Niets meer en niets minder.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Sex