Een trio, seks in het openbaar, betekenisvolle seks: to name a few. Wat is jouw ultieme seksfantasie?

Aha! Dit zijn de 7 meest voorkomende seksfantasieën

Zit-ie van jou ertussen?


Seks is een veel besproken onderwerp. Helemaal ten tijde van social media (denk aan influencers in bikini’s van hun kleine zusje). Of lijkt dat maar zo?

Volgens psycholoog Justin Lehmiller moet iedereen open kunnen zijn over seks. Wanneer hij onderzoek doet voor zijn nieuwe boek Tell Me What You Want en 4.175 Amerikanen rake vragen stelt over hun seksleven, valt er op het gebied van openheid over fantasieën nog winst te behalen, concludeert hij. “Ik hoop dat ik met mijn boek mensen help hun ‘eigen fantasieën’ beter te begrijpen en ze minder schaamte, vernedering en angst voelen over het onderwerp,” legt de psycholoog uit aan The Independent

But first, wat is een seksfantasie precies? Het varieert, van ‘iets’ wat we écht willen proberen tot ‘iets’ waarnaar we hopeloos verlangen of ‘iets’ wat altijd slechts een verlangen zal blijven.

Meten is seksweten
Lehmiller nam geen blad voor de mond en vroeg de deelnemers het hemd van het lijf. Van hoe vaak ze fantaseren over specifieke mensen (buurman… schoonvader… ex…) tot aan de plaatsen en bepaalde BDSM-activiteiten (BDSM is een breed begrip voor to do’s die je samen met je bedpartner kunt doen om je seksuele leven op te spicen) Het doel? Het stigma rond seksualiteit – meer een ding in Amerika dan in ons kikkerlandje – door te breken.

Zijn boek maakt het onderwerp dan ook beter bespreekbaar en brengt de meest voorkomende seksfantasieën aan het licht. Komen ze:

1 Een trio
Met stip op nummer 1. 89 procent van de ondervraagden gaf aan meer dan eens te hebben gefantaseerd over een sekspartij voor drie. Lehmiller ontdekte ook dat heteromannen, was te voorspellen, vooral het bed willen delen met twee dames, terwijl heterovrouwen niet meteen een gender voorkeur uitspreken.

2 BDSM
Oftewel: kinky seks. Met handboeien, zweepjes, rollenspelen. De meerderheid fantaseert over een bepaalde BDSM-activiteiten, terwijl vrouwen vaker opgewonden raken van de gedachte dat onze partner de volledige controle heeft. Wij laten ons verrassen en hopen op Fifty Shades taferelen. 

3 Iets nieuws
Probeer eens iets nieuws. Of het nu een andere locatie (ruil dat bed in voor de keukentafel, het aanrecht of het tuinhuis), partner of positie is. Of alle drie, mag ook. Routine is vaak fijn, maar in dit geval niet. Zorg voor variatie, zo houd je het spannend.

4 Seks in het openbaar
Met name populair onder vrouwen… En wij snappen wel waarom. De spanning is om te snijden, als je in het Vondelpark samen de bosjes induikt voor een vluggertje, terwijl half Amsterdam aan het barbecueën is. En kan gluren, oftewel: meegenieten. Toplocaties die bestempeld zijn als favoriet: op het werk (kopieerhok!), in het park en/of in een lift.

5 Open relaties
Een monogame relatie kan bikkelen zijn, helemaal als je langs elkaar heen leeft en er weinig, zeg maar gerust geen tijd gemaakt wordt voor leuke dingen, zoals seks. De oplossing? Een open relatie. Verschillende deelnemers gaven dan ook aan dat ze weleens van twee walletjes zouden willen eten als hun partner groen licht zou geven. 79 procent van de mannen en 62 procent van de vrouwen droomden al eens van een open relatie. 58 procent gaf dan weer toe al eens te hebben gefantaseerd over hun partner en iemand anders. 

6 Betekenisvolle seks
Een one night stand is dat dus niet. En een potje wraakzuchtige seks met de beste vriend van je overspelige ex ook niet. Wat is het dan wel? Liefdevolle seks waarbij je het gevoel krijgt dat je geliefd bent en gewaardeerd wordt. Met een cheesy nummertje van Joe (I Wanna Know) op de achtergrond. De meerderheid van de mannen én vrouwen gaf aan dat ze hier vaak over fantaseren. Daarnaast vinden ze het enorm sexy om te horen – wie niet – dat ze goed zijn in bed en dat ze onweerstaanbaar zijn voor hun partner. Complimenten, keep 'em coming

7 Hetzelfde geslacht
Hoewel het merendeel van de ondervraagden hetero was, gaf een groot deel van hen aan te fantaseren over seks met iemand van hetzelfde geslacht. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten