Bringing GLAMOUR into your daily life!

Fotograaf Marcos Alberti maakt fotoreportage van vrouwen die orgasme krijgen

In the heat of the moment

© Marcos Alberti

Ehm, tja... Dat is weer eens wat anders dan een fotoserie van een net getrouwd bruidspaar. De Braziliaanse fotograaf Marcos Alberti gooide het over een andere boeg. In zijn nieuwste 'O Project legt hij 22 vrouwen op de gevoelige plaat vast op een, eh, nogal intiem moment.  

Taboedoorbrekend
Een gewaagd en bizar project, maar wel met een taboedoorbrekende achterliggende gedachte. De Braziliaanse fotograaf wil met dit project een ode brengen aan het vrouwelijk orgasme. Hij merkt dat masturbatie bij vrouwen nog steeds als iets 'abnormaals' wordt gezien, en dat terwijl er veel makkelijker en sneller gepraat wordt over mannen die zichzelf bevredigen. 

Hie, ha, hoogtepunt
Dat vindt Marcos niet meer van deze tijd. Daarom legde hij 22 vrouwen op de gevoelige plaat vast. Hij fotografeerde de vrouwen voor, tijdens en net na hun seksuele hoogtepunt. Smile Makers, een bedrijf dat seksspeeltjes maakt, steunde het project. Zie hier het eindresultaat: 

Genoeg animo
Hoewel je zou denken dat niet veel vrouwen in de rij staan om vrijwillig mee te doen aan zo'n project, is het tegendeel waar. Meer dan 2000 vrouwen meldden zich aan, waar Marcos vervolgens 22 vrouwen met verschillende achtergronden en nationaliteiten uit selecteerde. 

Verandering in mentaliteit
Voorafgaand aan de fotosessie kregen de vrouwen een seksspeeltje. Tijdens het gebruik ervan werden ze (vanaf hun middel, dat wel) meermaals gefotografeerd. Volgens Marcos is het een geslaagd project geworden: "Als je een taboe op een humoristische manier met de lens benadert, beginnen mensen zich open te stellen. Dat kan leiden tot een monumentale verandering in hun mentaliteit."

Stof tot nadenken
De Braziliaanse fotograaf is overigens niet vies van een beetje out of the box-denken. Met zijn vorige project 3 Glasses Later viel de fotograaf ook al op. Hij wilde erachter komen of mensen écht vrolijker worden na een paar alcoholische versnaperingen. Dit keer laat hij de koppen weer draaien met zijn nieuwste project. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten