"Een vreemdganger zal altijd vreemd blijven gaan", is veelal het credo. Maar tóch zijn we - in sommige gevallen - geneigd om elkaar te vergeven.

'Vrouwen vergeven vreemdgaan eerder dan mannen'

De wetenschap boog zich erover


"Eens een vreemdganger, altijd een vreemdganger", is veelal het credo. Maar tóch zijn we - in sommige gevallen - geneigd om elkaar te vergeven. Maar als het aan een recent onderzoek ligt, dan zijn het met name vrouwen die vreemdgaan sneller vergeven dan mannen.

Vreemdgangers
Wat we onder 'vreemdgaan' verstaan, verschilt uiteraard per persoon. Maar ondanks dat, zijn vrouwen om het gebied van vreemdgaan een stuk vergevingsgezinder dan mannen. Dit blijkt uit een onderzoek en enquete, dat onder 1200 mensen werd gehouden door Illicit Encounters, een datingwebsite voor getrouwde mensen. 

Enquete en onderzoek
De website trekt na het invullen van de enquete dat ruim 60 procent van de vrouwen voorheen een partner hebben vergeven die hen bedrogen heeft, dat terwijl maar 38 procent van de mannen in de enquete aangeeft hetzelfde te doen. 

Mannen versus vrouwen
Onderzoekers suggereren dat dit komt doordat vrouwen eerder geneigd zijn om te geloven dat zij hun partner wel kunnen 'veranderen' na het vreemdgaan, terwijl maar 20 procent van de mannen geloven dat ze iemand die vreemdgaat kunnen 'veranderen'.

De datingwebsite suggereert dat juist doordat vrouwen zo vergevingsgezind zijn, ze juist sneller worden bedrogen. Enfin, dat is uiteraard voor iedereen anders en mocht je iemand vergeven, dan zul je daar vast een heel goede reden voor hebben. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten