De Mediterrane man is sexy, zelfverzekerd én passievol. Wij kunnen niet om hem heen. Daarom sprak Glamour met relatietherapeut Joey Steur over de redenen waarom wij de Mediterrane man zo aantrekkelijk vinden.

Waarom we de Mediterrane man zo aantrekkelijk vinden

Glamour sprak een expert


Of je hem nou kent van een zwoele, zomerse vakantie, of boft met hem als geliefde: de Mediterrane man is sexy, zelfverzekerd én passievol. Wij kunnen niet om hem heen. Daarom sprak Glamour met relatietherapeut Joey Steur, eigenaresse van 'Praktijk de Liefde' over de redenen waarom wij de Mediterrane man zo aantrekkelijk vinden.

1 Uiten van zijn gevoel
Joey vertelt: ''Wat ik ervaar van de Mediterrane mannen die ik in mijn praktijk tegenkom, is dat hun emoties duidelijk zichtbaar zijn. Dit komt verbaal en non-verbaal tot uiting. Zo laten veel mediterrane mannen het blijken als zij interesse hebben in een vrouw. Veel vrouwen ervaren dit als een fijn gevoel.''

2 Ons beeld
''Het beeld van de Mediterrane man speelt ook mee. Vrouwen zien de mediterrane vaak als sexy en spannend, dit zorgt voor zichtbare en voelbare spanning. Hij is vaak open, direct en gaat op zijn doel af,'' aldus de relatietherapeut.

3 Meer lef
Joey beweert: ''Veel mediterrane mannen hebben ook het lef om een move te maken. Dit kan ontstaan vanuit hun cultuur, waarin mannen mogen laten zien dat ze een vrouw knap of leuk vinden. In onze cultuur wordt dit ook wel ervaren als 'macho' gedrag.''

4  Interesse in andere cultuur
''De Mediterrane man wordt als exotisch en interessant gezien, omdat hij anders is dan de eigen cultuur. Vrouwen worden geprikkeld in hun nieuwsgierigheid, zij ervaren dit als een verrijking van hun eigen leven en cultuur,'' vertelt de relatietherapeut. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten