Jij hebt wel zin in een wilde nacht tussen de lakens, maar je voelt en merkt aan alles dat je vriend(in) daar niet op zit te wachten. Herkenbaar? Seksuoloog Eveline Stallaart van ESSH geeft tips.

Wat te doen als je partner geen zin meer heeft in sex?

Glamour spreekt een seksuoloog

Jij hebt wel zin in een wilde nacht tussen de lakens, maar je voelt en merkt aan alles dat je vriend(in) daar niet op zit te wachten. Herkenbaar? Seksuoloog Eveline Stallaart van ESSH geeft tips hoe je ermee om kunt gaan als je partner geen zin meer heeft in sex. 

Moe, geen zin..
"Ik zie het veel in mijn praktijk, bij zowel vrouwen als mannen. Een van de twee partners heeft geen zin want het is te druk op het werk, de seks is té voorspelbaar geworden, men is gewoon moe en nog meer van dit soort redenen."

1"Ga eerst met elkaar in gesprek. Laat weten hoe je je voelt en vraag wat de echte reden is waarom hij/zij geen sex meer wil. Met goed communiceren kom je al een heel eind."

2"Het is erg belangrijk om zin te maken. Het kan natuurlijk spontaan ontstaan, dit is vaak aan de orde in het begin van de relatie, maar over het algemeen zul je in je relatie zin moeten maken. Als de één sex wil en de ander niet, is mijn advies om er toch op in te gaan. Natuurlijk is het niet verplicht, maar als je het probeert, zul je zien dat het vaak toch wel erg fijn is."

3"Sex inplannen is daarentegen niet altijd een  goede oplossing, houd het spontaan. Wat wél goed is om te doen, is gelegenheid creëeren. Plan bijvoorbeeld vaker avondjes uit. Zet de televisie en jullie telefoons uit en heb alleen aandacht voor elkaar. Doe dingen die uiteindelijk in sex zouden kunnen uitmonden."

4"Nog een goede tip voor koppels die beiden moeite hebben om aandacht en tijd voor elkaar vrij te maken voor een erotische avond: laat elkaar je wensen weten. Schrijf allebei je wensen op, deze kunnen variëren van uit eten gaan en een bosje bloemen kopen, tot een massage of een seksuele handeling. Zolang je het maar eenvoudig houdt. Vervolgens kunnen jullie afspreken dat je ieder weekend iets van elkaars lijstje doet. Op deze manier kunnen een hoop leuke en nieuwe dingen ontstaan!"

"Mocht dit alles niet werken en het probleem dieper liggen, ga dan naar een seksuoloog. In een aantal sessies kunnen jullie al (op weg) worden geholpen."

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten