Niet alleen in de fashionwereld zijn er trends, ook op sexueel gebied verandert er veel. Seksuoloog Eveline Stallaart van ESSH legt uit wat de trends tussen de lakens zijn.

Wat zijn de trends op het gebied van sex?

Seksuloog Eveline Stallaart geeft antwoord

Niet alleen in de fashionwereld zijn er trends, ook op sexueel gebied verandert er veel. Seksuoloog Eveline Stallaart van ESSH legt uit wat de trends tussen de lakens zijn. Ooit wel eens van 'teledildonica' gehoord bijvoorbeeld? 

1Teledildonica
De digital world waarin we leven dringt steeds meer door tot ons sexleven. Tegenwoordig blijft het niet meer bij sexting, maar maken we in toenemende mate gebruik van sex-apps om elkaar op te winden. De trend is al een tijdje gaande, maar neemt steeds grotere vormen aan. Er zijn inmiddels veel apps beschikbaar om elkaar te prikkelen en te stimuleren. Wat we steeds meer gebruiken is teledildonica: computergestuurde sexspeeltjes. Daarmee kun je elkaar op afstand prikkelen.

2Virtual reality-sex
Het ligt eigenlijk in het verlengde van hierboven: virtual reality-sex. Denk aan VR-brillen waarmee je 360 graden om je heen kunt kijken. Alleen zit je niet in een schietspel, maar middenin een sexscène. We zien ook steeds meer tenga’s op de markt. Dat zijn kunstmatige vagina’s waar mannen hun piemel in stoppen, die met behulp van virtual reality het idee geven dat je echt sex hebt.

3Slow sex
Door onze drukke agenda’s leven we soms een beetje langs elkaar heen. Om daar verandering in te brengen doen we hard ons best om weer nader tot elkaar te komen. En dat uit zich ook in ons sexleven. In plaats van kwantiteit, hechten we meer waarde aan kwaliteit. Slow sex dus, waarin we echt de tijd voor elkaar nemen.

4Unisex speeltjes
Sharing is caring, en zo geldt ook voor sexspeeltjes. Er verschijnen steeds meer speeltjes op de markt die zowel voor jou als voor hem geschikt zijn. Neem bijvoorbeeld de NO. 5 Vibrating Relaxer, die zowel de G-spot als de P-spot (prostaat) stimuleert.

5BDSM
De ‘Fifty shades of grey’-films zijn je vast niet ontgaan. Ook deze zijn van invloed op onze sexlevens. BDSM staat voor Bondage and Discipline (BD), Dominantie and Submissie (DS) en Sadomasochisme (SM).  Door blootstelling aan de kinky scènes is BDSM mainstream geworden en willen we het zelf ook uitproberen. De films zijn echt taboedoorbrekend geweest. Met name vrouwen zijn nieuwsgieriger geworden naar BDSM. Maar over het algemeen zien zowel mannen als vrouwen het wel zitten.

6Scrotox
In de Verenigde Staten is een ietwat lugubere trend gespot. Geloof het of niet, maar steeds meer mannen laten daar botox in hun 'zaakje' spuiten. De zogenoemde scrotox zorgt voor grotere, strakke ballen die wat lager hangen. De spierverslapper is nog niet naar Nederland overgewaaid, en eerlijk gezegd weten we ook niet of we hopen dat dat gaat gebeuren.

Maar onthoud: wat de trends ook zijn, goede sex begint bij jezelf. Dat zou elk jaar als trend moeten gelden. Als jij en je partner aandacht voor elkaar hebben en jullie willen er oprecht iets van maken, kom je er samen wel uit. Zorg dat het tussen de lakens niet draait om prestatie, maar om genieten. Blijf eraan werken om zin te maken en het leuk te houden.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten