Tijdens je vakantie lekker de koffer induiken met een vreemdeling: we doen het maar al te graag. En zo vaak, blijkt uit onderzoek.

Zo vaak gaan (Nederlandse) vrouwen voor een one night stand

Vergeleken met de rest van de wereld zijn wij heel braaf

© Victoria Milan

Een vakantie naar een warm oord is altijd een goed excuus om eens lekker van bil te gaan. Vooral one night stands doen het goed: de warme nachten en weinigverhullende kleding maakt dat je graag met een vreemde de koffer induikt.

Maar hoe vaak kiezen vrouwen eigenlijk wereldwijd voor een one night stand? Een recente studie van datingsite VictoriaMilan zocht het uit. Wereldwijd werden 6758 vrouwen ondervraagd over hun voorkeuren.

En wat bleek? In veel landen gaan vrouwen massaal voor de ‘one night stand’. Scandinavië spant de kroon. Finse vrouwen, bijvoorbeeld, zijn helemaal fan van het idee. Maar liefst 44 procent gaf aan minstens een keer per jaar een one night stand te hebben tijdens de vakantie.

Meer dan een derde (33.7 procent) van de Zweedse vrouwen duikt het bed in met een vreemde terwijl ze op vakantie zijn, en net over een kwart (26.6 procent) beweert dat ze minstens één keer per maand met een sexy vreemdeling naar bed gaan. 

37.9 procent van de Noorse vrouwen zegt dat ze regelmatig de lakens delen met een onbekende, minstens één keer per maand.

Lekker vertrouwd
Maar waar hebben vrouwen het liefste een one night stand? Zuid-Afrikaanse doen het het liefste in hun eigen huis. Zo’n 35,6 procent van de vrouwen beweert dat ze minstens één keer per maand iets hebben. Een derde van de Zuid-Afrikaanse vrouwen (29.9 procent) heeft enkel one night stands op vakantie.

Spaanse dames denken op dezelfde manier. 36.6 procent verkiest een sexy onbekende uit hun eigen stad of regio om het bed mee te delen, terwijl 27,3 procent een lover verkiest terwijl ze weg van huis zijn.

En wij dan?
Nu ben je natuurlijk ook benieuwd naar hoe het zit met de Nederlandse dames. Net als de Belgische vrouwen blijken wij hartstikke netjes: ‘slechts’ 21,4 procent heeft wel eens een one night stand tijdens vakanties. Samen met België staan we onderin de lijst. 

Nu betekent het natuurlijk niet dat Nederlandse dames echt saai zijn vergeleken met de Scandinavische dames. Het onderzoek is afkomstig van een website die dating mogelijk maakt voor (getrouwde) stelletjes die op zoek zijn naar een spannende affaire. Je mag het dus best met een korreltje zout nemen...

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten