Wijd jij het ietwat verslappen van jullie seksleven aan het feit dat jullie inmiddels al jaren bij elkaar zijn? Dat mag en is ook logisch. Maar hoe zit het eigenlijk met de hoeveelheid slaapuren die je maakt?

Zoveel invloed heeft jouw slaaptekort op je seksleven

Vroeger naar bed dus


Wijd jij het ietwat verslappen van jullie seksleven aan het feit dat jullie inmiddels al jaren bij elkaar zijn? Dat mag en is ook logisch. Maar hoe zit het eigenlijk met de hoeveelheid slaapuren die je maakt? Het zou namelijk zomaar eens kunnen dat hier de grootste oorzaak ligt. 

Funest
Uit onderzoek van de Universiteit van Michigan Medical School gehouden onder 171 vrouwen blijkt dat een slaaptekort zelfs funest is voor je seksleven: vrouwen die minder dan 7 uur en 22 minuten per nacht sliepen, hadden de volgende dag minder zin in seks dan de vrouwen die langer sliepen.

Sexyer
Uren langer slaap is niet nodig, een uurtje meer slaap zou al leiden tot veertien procent meer kans op seks in de daarop volgende dagen. Bovendien voelden de vrouwen die meer sliepen zich over het algemeen sexyer en was hun libido dus hoger. 

Hormonale veranderingen
Hoe een slaapgebrek zo’n grote invloed op ons libido kan hebben, is nog niet precies bekend, maar onderzoekers vermoeden dat dit te maken heeft met hormonale veranderingen die je ondergaat in je slaap. Zo zouden mannen met een slaaptekort 15 procent minder testosteron aanmaken en leidt te weinig slaap bij vrouwen tot minder opgewondenheid en vochtaanmaak.

Dus, stappen dit weekend? Beter gaan jij en je partner even lekker vroeg 'naar bed'. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten