Netflix-actrice Lana Condor: "Er is geen ideale lichaamsvorm"

Ze is openhartig over haar eetstoornis en carrière als actrice

Lana-Condor-eetstoornis
Axelle/Bauer-GriffinGetty Images

Lana Condor is in een nieuw interview aan de Canadese Elle openhartig over bodyshaming, haar eetstoornis en carrière als actrice. Spoiler: van haar visie kunnen we allemaal nog veel leren.

Lana
Lana speelt Lara in de Netflix-film To All The Boys I Loved Before met Noah Centineo (die van Calvin Klein, ja). De 21-jarige wilde niet altijd acteren. Vroeger droomde ze van een carrière als danseres. Door haar zware training en het harde wereldje worstelde ze met een eetstoornis en een vertekend lichaamsbeeld.

Herstelt
Gelukkig is Lana ondertussen hersteld en wil een boodschap aan iedereen meegeven: "Ik denk dat het tijd is om mensen troost te bieden. Je moet eten. Stop met denken dat een bepaalde lichaamsvorm ideaal is, want dat is het niet. " Volgens Lana maakt het niet uit of je succesvol bent in Hollywood, iedereen is onzeker: "Neem het woordje ‘acteur’ weg, en houdt alleen ‘21-jarige’ over. Het is moeilijk voor alle 21-jarigen.”

Afkomst
Ook vertelt Lana uitgebreid over haar carrière. De actrice is geboren in Vietnam, maar woont in Amerika. Ze had zelf nooit gedacht dat ze ooit een hoofdrol kreeg in een romantische komedie: “In mijn korte carrière had ik nog nooit een studio specifiek zien vragen voor een Aziatisch-Amerikaanse romantische hoofdrol, dus ik probeerde het maar te vergeten.” Nu wil ze ervoor strijden om meer Aziatische acteurs te zien in 'gewone' filmrollen: “Een van de redenen waarom ik ‘To All The Boys’ aannam, was omdat het gewoon een verhaal is over een meisje dat voor de eerste keer verliefd wordt. Ze is toevallig Aziatisch. Dat feit is niet belangrijk, want we zijn allemaal normale mensen.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power