Hoe een vision letter je kan helpen bij het najagen van je dromen

Klinkt misschien zweverig, is het niet

vision-letter-dromen
Emilija ManevskaGetty Images

Vision letters en boards; je hebt er vast wel eens over gehoord. De zelfgemaakte kunstwerkjes zijn een methode om je doelen te realiseren. Newsflash: het werkt echt om je doelen te visualiseren. Benieuwd waarom?

Wat is het?
Of je nu over je een nieuwe baan droomt, ooit wakker wil worden met een golden retriever naast je, of gewoon meer wil lachen; zolang jij het wil najagen, is het perfect voor je brief en board. Het gaat erom dat je je doelen en dromen in kaart brengt en er bewust mee bezig bent. Hoe beter je het voor je ziet, hoe makkelijker het doel te behalen is.

Letter
Laten we beginnen bij de brief. Veel CEO's en zakenlui gebruiken dit tijdens hun carrière. Het idee is heel simpel: je schrijft een brief aan jezelf met hierin wat je, over bijvoorbeeld een jaar, bereikt wil hebben. Het hoeft niet carrièregericht of materialistisch te zijn. Je kunt schrijven hoe je je over een jaar wil voelen, welke bestemmingen je bezocht wil hebben of wat voor mensen je om je heen wil hebben. Alles kan en alles mag. Doe de brief in een dichte envelop en lees hem pas weer over een jaar.

Board
Een visionboard is een collage van je doelen. Het zijn tekeningen, foto's en beelden die jouw droom weergeven. Knip ze uit, plak ze op een canvas en plaats je board op een zichtbare plek, een plek waar je veel langsloopt of naar kijkt. Wil je een designer tas? Plak dan geen plaatje van een willekeurige tas op je board, maar kies wélke je wil. Je doelen precies voor je zien, is de eerste stap om ze te bereiken.

Werkt het?
Door deze methode word je vaak herinnerd aan je doelen. Ze zitten niet ergens in je achterhoofd, maar je werkt er gericht naar toe. Je focust minder op wat je niet hebt, maar meer op wat je ooit gaat krijgen. Je brengt in kaart wat succes voor je betekent en gaat doelgerichter te werk. Inderdaad, je zult niet alles binnen een jaar bereiken wat er op je board of in je brief staat, maar een aantal onderdelen zal wel degelijk uitkomen. Waar wacht je nog op?


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power