Alsjeblieft: nog meer insider tips om je droombaan te scoren

'Stiekem ben ik gewoon fucking trots op mezelf'

anke de jong
Robin van der Schaft

Glamour's hoofdredacteur Anke de Jong heeft veel moeten doen en laten om uit te groeien tot de independent woman die ze nu is. Maar hoe heeft ze dat gedaan?

"De eerste en belangrijkste stap die ik heb gezet om mijn doelen te kunnen bereiken, is het verhuizen naar Amsterdam op mijn zestiende. Ik ben opgegroeid in Friesland, dus dat was écht een sprong in het diepe voor mij. Alles was wel heel duidelijk voor mezelf; ik wilde naar Amsterdam en de mediawereld in. Ik vond het best heftig dat ik op zo'n jonge leeftijd al op mezelf ging wonen, maar dat heeft me uiteindelijk wel gebracht waar ik nu sta.

Stage en netwerken is the key

Je kunt bij je stages al beginnen met netwerken. Met netwerken wordt er bedoeld dat je ervoor moet zorgen dat je gezien wordt. Zorg dat je aanwezig bent op plekken waar het krioelt van mensen die werken in de media, bijvoorbeeld bij openbare events waar iedereen welkom is of gewoonweg een borrel. Lukt dit niet? Neem dan zelf het initiatief om op een unieke manier contact op te nemen. Stuur eens een leuk mailtje of berichtje op Instagram en laat zien waarom jij geschikt bent voor de branche.

Ik liep mijn eerste marketingstage bij JAN Magazine, en dit heeft mij zeker geholpen om mijn doelen te bereiken. Ik was altijd als eerst aanwezig op de reactie, en ik ging als laatste weg. Door mijn motivatie, geloofden mensen in mij. Na mijn stage bij JAN Magazine ben ik aan de slag gegaan bij Glamour.

Ik had altijd de juiste energie en ambitie om het merk Glamour nóg groter te bouwen. Als iemand dat in je ziet en diegene heeft vertrouwen in je, dan kun je al heel veel bereiken. Uiteindelijk is het natuurlijk ook een kwestie van gunnen en iets écht heel graag willen. Daarom zou zeggen: 'ga stagelopen bij een bedrijf waaruit je nieuwe kansen kunt aangrijpen.' Een stage in de media, in mijn geval bij een magazine, heeft mij geholpen om mijn ultieme droombaan te scoren. Zodra ik voor een nieuwe baan wil gaan – wie weet misschien wel commercieel directeur bij Ajax – is netwerken weer een absolute must.

Mijn sociaal leven

Sinds ik hoofdredacteur ben is het heel duidelijk dat Glamour voor mij op nummer één staat. Het is geen 9 tot 5 baan en ik ben vaak in de avonden en in het weekend nog druk bezig om alles draaiende te houden. De rest van mijn agenda plan ik daar daarom ook omheen.

Mijn sociale leven moet ik daarom soms even laten. Ik heb gewoonweg niet altijd de energie om in de avonden en weekenden veel te gaan doen. Daarom zeg ik tegenwoordig bij alles; 'onder voorbehoud', zodat ik altijd de dag zelf nog kan beslissen of ik er wel of geen tijd of energie voor heb.

Supertrots

Natuurlijk ben ik wel méga tevreden met wat ik heb bereikt in mijn carrière en had ik het allemaal niet durven dromen. Stiekem ben ik gewoon fucking trots op mezelf. Dat zeg ik eigenlijk nooit, maar dat ben ik wel echt. Het is goed om het af en toe tegen jezelf te zeggen en je ook bewust te zijn over wat je allemaal hebt bereikt en hoe goed dit wel niet is.

The only way is up. Hierna ga ik misschien iets heel anders doen, maar ik ben nu al supertevreden. Soms draai ik ’s avonds keihard muziek, sta ik te dansen in de keuken en denk ik; 'I fucking did it!'"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power