Erin & eruit: "Mijn eerste grote aankoop was een motor"

"Geld is niet interessant, wat je ermee kunt doen wel."

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van motorfiets monteur Lucy.

Wie: Lucy (28 jaar)
Beroep:
Motorfiets monteur met eigen bedrijf Geratel, waarin ze workshops geeft in motorfiets onderhoud.
Salaris:
Het schommelt heel erg. In het begin van de coronacrisis kreeg Lucy €0, maar daarna kon ze weer workshops geven. Netto ongeveer €1500 per maand
Woont in:
Schijndel, met haar partner
Huur:
€850
Boodschappen: ongeveer €200 per maand voor twee personen
Overig: "We storten in totaal maandelijks €1500 op onze gezamenlijke rekening. Hier gaan alle gezamenlijke kosten vanaf. We spenderen tussen de €400 en €500 aan overige kosten, zoals onze motoren, auto, telefoon, zorg, huisdieren, huis en tuin, enzovoorts."
Beauty en kleding:
€50. Lucy koopt pas iets nieuws als het versleten of op is. "Ik heb ruim voldoende spullen."
Sparen:
Alles wat overblijft gaat naar de spaarrekening
Uitgaan:
Gemiddeld €100 per maand.
Goede doelen:
"Ik steun goede doelen op een andere manier dan financieel. Ik verbouw mijn eigen groenten, heb kippen, vang regenwater op, gebruik zo min mogelijk (wegwerp) plastic, koop veel tweedehands, dat soort dingen."

Wat betekent geld voor jou?

"Ik zie geld puur als een middel om andere doelen te bewerkstelligen. Mijn ouders hebben me geleerd dat als je iets graag wil, je hard daarvoor moet werken."

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

"Mijn eerste grote aankoop was een motor; een Honda CB550 uit 1977. Daar heb ik geweldig veel plezier van gehad!"

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Ik spaar momenteel om een huis te kopen, waarbij ik mijn bedrijf onder hetzelfde dak kan hebben."

Waar geef je graag je geld aan uit?

"Aan alles wat met motoren te maken heeft. Ik koop liever een motor dan dat ik op een dure vakantie ga. Als ik dan toch even ertussenuit wil, dan neem ik de motor en een tent en spendeer ik zo mijn vrije dagen. Ik ben momenteel een Harley Davidson aan het bouwen. Mijn partner bouwt een zijspan voor ons kindje - ik ben namelijk zwanger."

Heb je financiële doelen in het leven?

"Mijn doel is om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen. Ik hoef niet rijk te zijn, maar wil wel zelfvoorzienend zijn. Een leuk huis met wat grond erbij zou fijn zijn, zodat de kids straks met kleine motortjes in de tuin tussen de kippen kunnen crossen - dat lijkt me geweldig! Dat doel kun je (onder andere) met geld bereiken, maar is zoveel meer waard dan het kost."

Wat is jouw geld/spaarmotto?

"Zorg dat je kan kopen wat je wil. Zorg ervoor dat je geen geldzorgen hebt, zodat je je bezig kan houden met de dingen die er écht toe doen."

Wat wil je je kind(eren) meegeven over geld?

"Dat je alles kan bereiken wat je wil, als je ervoor gaat. Geld is niet interessant, wat je ermee kunt doen wel. Zorg dat je blij bent met hetgeen dat je doet, ongeacht het getal dat op je bankrekening staat."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk