Erin & eruit: zoveel spaart en spendt sales coach Sharon

"Mijn mindset voor dit jaar is: hoe kan ik geld voor me laten werken?"

erin  eruit glamour
Sandra de Kuiper

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van Sharon van Sprang.

Wie: Sharon van Sprang (41 jaar)
Beroep: Sales coach met platform SalesGuru in 1 dag; "Ik leer mijn coachee's met slimme sales hacks grote resultaten te bereiken."
Salaris: Tussen €2.500 en €5000 netto; "Ik verdien door de coronacrisis iets minder dan normaal, mede omdat ik nu geen grote groepen kan trainen bij bedrijven."
Woont in
: Amsterdam
Hypotheek: €750 per maand
Boodschappen: Ongeveer €190 per maand
Overig: €450 per maand (aan telefoonrekening, etc.)
Beauty + kleding
: Tussen €200 en €300 per maand
Sparen of beleggen: €350 per maand
Uitgaan: €100 per maand
Goede doelen: €0

Wat betekent geld voor jou?

"Ik ben de laatste tijd aan het leren dat geld veel meer kan betekenen dan ik dacht. Ik ben gestart met het kopen van aandelen. Mijn mindset voor dit jaar is: hoe kan ik geld voor me laten werken? Op mijn 67e wil ik niet iedere dag een broodje pindakaas moeten eten omdat ik niet genoeg geld heb. Ik wil juist genieten en reizen. Als ik niet meer hoef te werken, wil ik er wel iedere dag een mooie dag van maken. Geld betekent een zaliger leven - wie wil dat nou niet?"

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

"Toen mijn ouders gingen scheiden, had mijn moeder het best pittig. Ze moest van een mager loontje twee kinderen onderhouden. We moesten ieder dubbeltje omdraaien. In die tijd heb ik geleerd dat je alleen je geld moet besteden aan de dingen die je echt nodig hebt. Dat zorgde ervoor dat ik me schuldig voelde als ik iets onzinnigs kocht omdat ik het wilde. Het ondernemerschap heeft mijn manier van denken over geld volledig veranderd."

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

"Een veel te dure Replay spijkerbroek van 300 gulden. Ik heb die broek nog jaren bewaard. Ik vind het nog steeds een mooi aandenken."

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Ik wil mijn geld niet meer sparen; wat levert dat nou op? Ik wil beleggen en investeren in vastgoed en aandelen. Ik wil een tweede woning kopen. Hier heb ik €40.000 voor nodig in verband met de aanbetaling. Om dat te kunnen financieren, moet mijn omzet wel echt omhoog. Het kopen van een tweede woning hoort bij het bereiken van mijn uiteindelijke doel: financiële vrijheid. Ik wil vóór mijn 65e vier woningen op mijn naam hebben staan."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat wil je je eventuele kind(eren) meegeven over geld?

"Dat je geld moet waarderen en als iets moet zien dat je kan helpen bij het bereiken van je dromen - hoe groot of onrealistisch die ook lijken. Alles is mogelijk. En eerlijk: geld helpt daar natuurlijk gewoon heel erg bij."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk