Erin & eruit: zoveel spaart en spendt online marketeer Dionne (28)

"Ik wil financieel zó vrij worden, dat ik alles kan doen zonder erover na te hoeven denken."

erin  eruit glamour
Sandra de Kuiper

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van Dionne.

Wie: Dionne (28)
Beroep: Freelance online marketeer en eigenaar van het platform Ondernemen als een baas. "Ik bied ondernemers en ondernemers to be handvaten om een online bedrijf op te zetten en online geld te verdienen."
Salaris: Omzet is netto tussen 7.500 en €8500 per maand. "Ik investeer veel terug in mijn bedrijf. Ik betaal mezelf iedere maand €1500 en geef mezelf ieder kwartaal een bonus van minimaal €1000."
Woont in: Amersfoort
Hypotheek: €490 per maand. "De andere helft van de hypotheek betaalt mijn vriend."
Boodschappen: €150 per maand.
Overig (telefoonrekening, zorgverzekering, auto e.d.): €250 per maand.
Beauty en kleding
: €100 per maand.
Sparen: €500 per maand. "Dit geld haal ik van mijn zakelijke rekening."
Uitgaan, uiteten & vakanties
: €250 per maand.
Goede doelen: €0

Wat betekent geld voor jou?

"Geld is voor mij een middel om mijn dromen waar te maken en een vrijer leven te hebben. Vrijheid is heel belangrijk voor mij en dat kan ik bereiken door veel geld te verdienen en te sparen voor later. Ik stop mijn geld in beleggingen, zodat het meer waard wordt. Mijn uiteindelijke doel is om financieel zó vrij te worden, dat ik alles kan doen zonder erover na te hoeven denken."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

"Dat ik zelfstandig moet zijn en nooit afhankelijk moet worden van anderen. Ze hebben me meegeven dat sparen heel belangrijk is en dat het verstandig is om een financiële buffer achter de hand te hebben."

Wat kocht je van je eerste echte salaris?

"Een Rebecca Minkoff-tas van €200. Deze staat vooral in de kast - ik vind het zonde om 'm te gebruiken..."

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Een tweede huis. Ik wil graag een appartement in Spanje en spaar om financieel vrijer te worden. Ik investeer veel in mijn bedrijf om meer geld te verdienen en beleg veel."

Waar geef je graag je geld aan uit?

"Aan leuke dingen. Reizen staat bij mij op nummer één. Ik ga regelmatig op vakantie of voor een langere tijd naar het buitenland. En ik besteed m'n centen graag aan een avondje uiteten of leuke dingen doen met vriendinnen."

Heb je financiële doelen in het leven?

"Ik zei het al eerder: mijn ultieme doel is om financieel helemaal vrij te worden. Zodat ik niet meer fulltime hoef te werken, meer tijd heb om dingen te doen waar ik echt gelukkig van word en meer kan reizen. Ik hoop ooit spontaan nachtje in een luxe hotel te boeken zonder erover na te hoeven denken of een dagje flink te gaan shoppen zonder dat ik met lichte angst naar m'n bankafschriften hoef te kijken."

Wat is jouw geld/spaarmotto?

"Zorg voor je eigen financiële zelfredzaamheid en creëer meerdere inkomstenbronnen. Betaal altijd eerst jezelf uit, voordat je geld gaat uitgeven en zorg dat je inzicht hebt in je eigen financiën. Weet waar je geld naartoe gaat en hoe je ervoor zorgt dat je geld kunt besparen op bepaalde punten."

Wat wil je de volgende generatie meegeven over geld?

"Begin zo snel mogelijk met beleggen. Ook al is het maar €50. Beleggingen hebben tijd nodig om meer waard te worden. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd het heeft om meer waard te worden."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk