Erin & eruit: zoveel spaart en spendt brand strategist Jelena

"Ik ben op zoek naar alternatieve manieren om geld te verdienen zodat ik vrije tijd win. Tijd is vrijheid. En dat koop je met geld.”

erin  eruit glamour
Sandra de Kuiper

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van Jelena.

Wie: Jelena Krstic (37)
Beroep:
Brand strategist en eigenaar MISSJ.TheAgency
Salaris:
€ 3000 netto per maand
Woont: samen met haar vriend en zijn kinderen (parttime) in Amsterdam
Huur en overige gezamenlijke vaste kosten
: € 2000 (huur, G/W/L, boodschappen)
Beauty en kleding: € 700 per maand
Sparen:
€ 2000 tot € 3000 per maand
Uitgaan, uit eten en overige uitgaven:
€ 300 per maand

Rolmodel

“Mijn moeder heeft mij alleen opgevoed en me van jongs af aan geleerd dat het belangrijk is om onafhankelijk te zijn en je eigen financiële boontjes te doppen. ‘Als je 1 gulden hebt, moet je er 1,20 gulden van kunnen maken’, zei ze altijd. Die aanmoediging heeft mijn ambitie aangewakkerd. Mijn eerste echte marketingbaan was bij Nuon, daar maakte ik mijn eerste meters als marketing- en communicatiespecialist. Sinds vier jaar heb ik een eigen creative marketing- en pr-bureau.”

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Work-life balance

“Ondernemen tijdens de coronacrisis is challenging – een aantal klanten heeft zijn budgetten voor de rest van het jaar bevroren – maar ook eye-opening. Doordat ik meer ‘vrije tijd’ heb, ben ik mezelf gaan afvragen waar ik op werkgebied gelukkig van word. Kijkend naar klanten, workload, samenwerkingen met freelancers, noem maar op. Wat bleek? Ik wil mijn work-life balance waarborgen door meer uit te besteden. Het streven is om 32 uur per week te werken. Wat ik per maand verdien verschilt, de ene maand een paar duizend euro, soms 15K en soms niets. Ik probeer de helft van wat ik verdien te sparen. Als ik meer kan sparen, doe ik dat en hou ik zo’n 3000 euro aan als salaris voor mezelf.”

Sparen kun je leren

“In het verleden ben ik geen goede spaarder geweest, ik zette 50 tot 100 per maand opzij. Ik gaf mijn geld liever uit aan luxe etentjes, buitenlandse tripjes en dure designertassen. Totdat ik mijn vriend leerde kennen en we al snel besloten samen een huis te kopen. Doordat m’n vriend liever spaart dan uitgeeft ben ik ook naar mijn uitgaven gaan kijken. Leuk om te zien hoe mijn spaarrekening groeit, dat motiveert.”

#selfcare

“Ik vind het fijn om er altijd verzorgd uit te zien. Ik ga vaak naar de kapper, laat mijn nagels doen en boek geregeld een facial en/of massage. Aan dit soort selfcare-uitjes hangt een prijskaartje: ongeveer 400 euro per maand. Wat ik ook zie als investering in jezelf én je bedrijf: een businesscoachingtraject. Ik heb een traject ‘Succesvol ondernemen’ van Kelly Weekers gevolgd: aanrader.”

Aan selfcare hangt een prijskaartje

Tijd is vrijheid

“De hosselaar in mij wil dat mijn geld gaat werken. Dáár wil ik in de toekomst naartoe. Dat ik bijvoorbeeld door een pandje te verhuren, passief inkomen ga genereren. Ik ben op zoek naar alternatieve manieren om geld te verdienen zodat ik vrije tijd win. Tijd is vrijheid. En dat koop je met geld.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk