Erin & Eruit: zoveel spaart en spendt masseur Maartje

"Er is altijd genoeg geld. Maak daar gebruik van."

erin  eruit glamour
Sandra de Kuiper

Sparen of spenderen, een streng budgetbeleid of neem je het niet zo nauw met je financiën? In deze rubriek doen mensen een boekje open over hun geldzaken. Deze keer kijken we in het kasboekje van Maartje.

Wie: Maartje Olislagers (38)
Beroep: ontspanningsmasseur bij 'De Reizende Masseur' en planner in de zorg
Salaris
: in loondienst netto €2000 en als ZZP'er gemiddeld ongeveer €300 omzet per maand.
Woont in: Almere
Huur: €775 exclusief
Boodschappen
: €180
Overig:
€900 aan telefoonrekening, zorgverzekering, auto, etc.
Beauty en kleding
: €100
Sparen
: €350
Uitgaan
: €0
Goede
doelen: €0

Wat hebben je ouders je meegegeven over geld?

"Mijn ouders zagen vooral de beperkingen van geld. Ik groeide op met uitdrukkingen als 'het geld groeit niet op mijn rug' of 'alles kost geld' of 'spaar je wel genoeg?'. Dit is uiteraard goed bedoeld, maar ik heb zelf een andere mindset. Ik denk minder in termen als 'geld kwijtraken' en meer in termen als 'geld investeren'. Ik kan goed sparen, zeker als ik een doel voor ogen heb. Tegelijkertijd heb ik ook flinke blunders gemaakt. Dat zie ik dan niet als falen, maar als een leermoment. Ik kijk liever terug op iets dat ik heb geprobeerd, dan dat ik spijt heb dat ik het niet heb gedaan. En ja, daar gaat dan wat geld in zitten, maar ik heb er altijd vertrouwen in dat er toch wel weer geld binnenkomt."

Ben je voor iets (groots) aan het sparen?

"Ja, ik spaar voor een koophuis. Dat is best een uitdaging in deze tijd, vooral in je eentje. Daarna is mijn auto aan de beurt, want die mag alweer bijna met pensioen. Tips, anyone?"

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Waar geef je graag je geld aan uit?

"Ik besteed mijn verdiende centen het liefste aan mezelf. Denk aan zelfzorg (kleding, accessoires, kapper), gezondheid, zelfontwikkeling (coaching, therapie, trainingen en cursussen), reizen, huisinrichting, dinertjes, enzovoort. Ik ben echt een luxepoes, maar kan ook genieten van low-budget dingen. Ik koop bijvoorbeeld ook met veel plezier tweedehands kleding en spullen."

Heb je financiële doelen in het leven?

"Ik wil financiële vrijheid creëren, kunnen doen en laten wat ik wil, wanneer ik het wil en hoe vaak ik het wil. Daar is iets meer inkomen voor nodig dan ik nu heb. Zeker als ik af en toe luxe uitgaven heb. En daar wil ik dan, zonder over na te hoeven denken, zonder zorgen, gewoon mijn pinpas voor kunnen trekken. Ik ben al aardig op weg dankzij mijn werk als masseur. Ik masseer waar en wanneer ik wil, buiten mijn uren in loondienst. Daarnaast ben ik net gestart met het ontwikkelen van een online programma voor degenen die een massage om welke reden dan ook niet kunnen bekostigen. Zodat iedereen - ongeacht wat je te besteden hebt - kan leren ontspannen."

Wat wil je anderen meegeven over geld?

"Mijn motto is: er is altijd genoeg geld. Maak daar gebruik van. Er zijn veel meer mogelijkheden en inkomensstromen dan alleen via werken in loondienst. Be creative!"

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power