Hallo fijne ochtendroutine: vier tips om je dag goed te beginnen

Een goed begin is het halve werk, toch?

anke de jong, de hoofdredacteur van glamour
Robin van der Schaft

Dit artikel is in samenwerking met Philips tot stand gekomen.

Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Als je met het juiste been uit bed stapt, gaat de rest van de dag je een stuk beter af, geloof ons maar. Daarom is het des te belangrijker om eens te kijken naar je ochtendroutine: wat doe jij in de eerste uurtjes van je dag? Waar word je blij van? Hoe begin je je dag goed?

Glamour's hoofdredacteur Anke weet wel hoe ze haar ochtend het liefste indeelt. Ze deelt haar ochtendroutine en geeft haar persoonlijke tips voor een goede start van de dag. Doe er je voordeel mee!

Douchen

Een frisse start begint met een frisse douche. Handig voor als je geen ochtendmens bent: als je direct vanuit je bed onder de douche stapt, ben je meteen in één klap wakker. "Ik vind het heerlijk om eerst te douchen," aldus Anke. "Dan begin ik mijn dag net iets fitter."

Klaarmaken

Ondernemerscoach Kelly Weekers gaf niet voor niets de tip om ook tijdens de coronacrisis ervoor te zorgen dat je je klaarmaakt zoals je dat normaal ook zou doen. Anke zorgt er ook voor dat ze 's ochtends na het douchen een momentje voor zichzelf neemt om haar skincare-routine te doen, wat make-up op te smeren en een mooie outfit aan te trekken.

Ankes go-to hack om ervoor te zorgen dat haar kleding iedere ochtend pico bello in orde is: de Philips Steam&Go plus. "Ik hou helemáál niet van strijken, dat vind ik zo'n gedoe," vertelt Anke. "De handstomer van Philips is voor mij de perfecte uitkomst. Deze handstomer is supermakkelijk in gebruik: het is echt mijn beste aankoop van dit jaar."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ook goed om te weten: de Steam&Go Plus is heel gemakkelijk in gebruik. Je kan zowel horizontaal als verticaal stomen en de stomer is binnen no-time opgewarmd. Ideaal als je nog snel je favoriete kledingstuk kreukvrij wil maken. Ben jij een keer buiten de deur, maar ben je inmiddels verknocht aan deze ochtendroutine? De Philips Steam&Go plus komt in een handige tas, waardoor je 'm overal kunt gebruiken. Je koopt de Philips Steam & Go Plus vanaf €69,99. Hij komt in de kleuren blauw en zwart-rosé.

kledingstomer philips
Philips

SHOP NU

Thee en koffie

Iedere ochtend een rustmomentje voor jezelf nemen vóór je echt aan je dag begint, is zeker een aanrader. Anke vindt het fijn om zichzelf 's ochtends te trakteren op een (volgens haar) gouden combi: een kopje koffie (cappuccino met havermelk) én een kopje thee. "Het klinkt misschien gek, maar ik vind het heerlijk om mijn ochtend te beginnen met thee én koffie. Probeer het maar eens!" Of je nu voor Ankes combi gaat of voor eentje kiest: een lekkere kop thee of koffie kan soms wonderen doen.

Sfeer in huis

Des te belangrijker nu we veel thuis moeten blijven: zorg ervoor dat je je fijn voelt in je eigen huis. Anke: "Nu ik vanuit huis werk, steek ik altijd wat kaarsjes aan. Daar word ik heel relaxed van. We moeten toch echt zelf de slingers ophangen, hè?" De dag beginnen in een opgeruimde en fijne woonplek creëert rust waar je de hele dag profijt van hebt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Power