Tips om deze verlengde lockdown met avondklok door te komen

Houd vol!

asian beauty
Andriy OnufriyenkoGetty Images

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rijksoverheid en volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid op 25 januari 2021. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

We zijn allemaal blij dat we 2020 achter ons kunnen laten, maar met de komst van 2021 is de coronacrisis helaas niet op miraculeuze wijze voorbij. We zitten er - nog steeds - middenin. Op dit moment wordt één op de negen mensen positief getest op COVID-19. Niet zo gek dus, dat de lockdown in Nederland verlengd is en er inmiddels sprake is van een avondklok. Niet gek, maar wel een behoorlijk bittere pil om te slikken, voor ons allemaal. Hoe we deze verlengde lockdown met avondklok doorkomen? Door vol te houden, en ons aan de maatregelen te blijven houden. Hopelijk helpen deze tips je daar een handje bij.

Dagelijks wandelen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: wandelen doet wonderen. Nu de sportscholen dicht zijn en je behoorlijk veel tijd in je eigen huiskamer doorbrengt, is het fijn (en megagezond) om dagelijks een wandeling te maken, als je om 21:00 maar thuis bent. Het voelt misschien als een hele opgave om iedere dag je warme huis te verlaten voor de kou, maar je voelt je gegarandeerd beter als je even een frisse neus hebt gehaald.

Extra tip voor als je het saai vindt om in je eentje te wandelen: bel een vriendin, ouder, broer of zus tijdens het lopen. Dan heeft je stappenteller binnen no-time de 10.000 aangetikt, let maar op! En als je liever een momentje voor jezelf wil hebben, kun je altijd nog een podcast luisteren. Hier vind je de beste podcasts over mode, podcasts om meer te leren over geld en podcasts voor persoonlijke ontwikkeling.

Kies je quarantaine squad

De regel is: zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk mensen in real life ziet. Dat betekent niet dat je met niemand meer contact kunt hebben. Kies je eigen quarantaine squad, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Spreek met maximaal twee goede vrienden af dat jullie deze lockdown met elkaar doorbrengen. Dit zijn de mensen met wie je eindeloos bordspellen kunt spelen, films kunt kijken (check hier de nieuwe films en series op Netflix) en lekkere recepten kunt uitproberen.

Werk aan jezelf

Je kunt deze tijd als een kans zien om te investeren in jezelf. Dit is tijd om stil te staan bij wie je bent en wat je wil. Ben je tevreden met waar je op dit moment in het leven staat? Is er iets wat je wil veranderen? Is er iets wat je nog moet verwerken? Een beter moment om aan jezelf te werken, ga je niet meer krijgen. Lees boeken die je leven kunnen veranderen, ga eens (virtueel) met een psycholoog praten of neem de tijd om te mediteren.

Nieuwe hobby's

We kunnen een hoop dingen niet meer, maar we kunnen ook een hoop dingen wél. Zijn er dingen die je al een tijdje wil doen, maar die je nog steeds niet hebt opgepakt? Ga er alsnog voor! Wil je leren schilderen? Bestel verfspullen en doe het! Kijk je altijd je ogen uit in de DIY-categorie van Pinterest? Waar wacht je nog op, probeer het! Het magische concept dat 'internet' heet, kan je met zo ongeveer alles vanuit huis helpen. Je kunt leren dansen, pianospelen, kleren maken, bakken, you name it. Je gaat er waarschijnlijk nooit meer zo veel tijd voor hebben als nu.

En ten slotte: blijf hoop houden. Er is licht aan het einde van de tunnel, vooral nu de vaccins gearriveerd zijn en we ook in Nederland massaal gevaccineerd kunnen worden. Ook al lijkt het op dit moment bijna onmogelijk: er komt een einde aan deze crisis. Houd vol!

PS. in onze collectie 'To do in lockdown' lees je nog meer over wat je kunt doen om het beste te maken van je tijd thuis. Sporten op een ander niveau, tie-dyen met wijn, next level beautyroutines: dit en veel meer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io