Deze bijzondere vraag stelt Tesla-topman Elon Musk als je bij hem komt solliciteren

Met deze truc kun je leugenaars onderscheiden van mensen die de waarheid spreken

Je krijgt bij een sollicitatiegesprek heel wat vragen voorgeschoteld. Hoe je vijfjarenplan eruitziet, wat je sterke en zwakke punten zijn, you name it. Bij CEO van Tesla en oprichter van SpaceX, Elon Musk, krijg je niet de standaard vragen. Zo heeft hij één belangrijke vraag die hij iedere sollicitant stelt. En daar heeft hij een hele belangrijke reden voor.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Solliciteren Tesla

Elon Musk heeft de luxe dat alleen de allerbeste mensen voor hem komen werken. Toch plukt ook de Tesla-topman goede medewerkers niet zomaar van de straat, en dien je bij een functie voor één van zijn bedrijven ook gewoon te solliciteren. Naast een motivatiebrief en je cv heeft Elon Musk wel nog een dringend verzoek voordat je op de verzendknop van je sollicitatie drukt. Zo schreef hij in december 2020 op Twitter: "Als je je sollicitatiebrief naar mij toestuurt, verwerk hierin dan ook de grootste problemen die je hebt opgelost, en beschrijf exact hoe je dit gedaan hebt."

Niet per se een vraag die je vaak tijdens een sollicitatieprocedure krijgt. Enfin, bij zowel Tesla als SpaceX moet je ook wel van goede huizen komen, wil je daar een plek in het bedrijf bemachtigen. Toch heeft de sollicitatievraag niet zozeer met het werken bij Tesla of SpaceX an sich te maken. Volgens INC. wordt de vraag door wetenschappers ook wel de Asymmetric Information Management-truc genoemd. Met deze truc kun je leugenaars onderscheiden van mensen die de waarheid spreken.

Leugens tijdens sollicitatiegesprek

Iemand die het probleem zelf heeft opgelost, zal alles tot in de details naar voren laten komen. Degene die hier maar uit zijn nek kletst, zal juist níet in details treden en deze achterwege laten. Niet omdat hij of zij het proces niet meer weet, maar omdat diegene er te weinig aan heeft bijgedragen. “Zo zorg ik ervoor dat ik echt weet dat er een prestatie geleverd is. Want hebben zij daar echt voor gezorgd of was iemand anders eigenlijk meer verantwoordelijk?”, zo verklaarde Elon Musk in 2017 op de World Government Summit de gedachte achter de vraag.

Bij Tesla of SpaceX zijn de antwoorden op de vraag van uiterst belang, omdat je daar zeer ingewikkelde processen moet doorlopen. Maar ook bij de politie en andere bedrijven is de vraag niet onbekend, waardoor de kans bestaat dat ook jij de vraag bij een sollicitatiegesprek voorgeschoteld kan krijgen. Mocht je dus binnenkort worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en willen pronken met iets, beschrijf jouw bijdrage dan in details en zo specifiek mogelijk. You'll thank us (or Elon) later!

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Werk & Carrière