Waarom het verdienmodel 'passief inkomen' iets is om je in te verdiepen

Slapend rijk worden? Het kan!

Geld verdienen terwijl je er niks voor hoeft te doen. Het klinkt voor velen als een droom die te mooi is om waar te zijn. Dat wil zeggen, als je nog nooit van het begrip 'passief inkomen' (in het Engels passive income genoemd) hebt gehoord. Aangezien ik bij Glamour in charge ben voor de pijlers 'Carrière' en 'Geld' besloot ik er eens in te duiken. Want hé, geld verdienen zonder er te veel moeite voor te hoeven doen, dat klinkt voor mij dus echt als een dream come true.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Passief inkomen verdienmodel

Hard werken pays off. Maar er is niks mis mee om het jezelf wat gemakkelijker te maken. Passief inkomen is daar het antwoord op. Simpel gezegd betekent dit geld verdienen zonder er (actief) voor te hoeven werken. Al betekent dit niet dat je er helemaal niks voor hoeft te doen. Passief inkomen is een verdienmodel waarmee je door bijvoorbeeld eenmalig een handeling uit te voeren, blijvend geld kunt verdienen.

Een simpel voorbeeld is iemand die een keer video (masterclass) maakt over het inzetten van social media. Je hoeft hiervoor maar één keer een handeling uit te voeren, maar je kunt de masterclass vervolgens aan meerdere bedrijven verkopen. Je blijft hierdoor inkomsten generen, zónder dat je elke keer opnieuw werk hoeft te leveren. Uiteraard is het niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Als je dit verdienmodel wil toepassen, is het waardevol om iets te vinden waar jij in uitblinkt.

Zonder veel inspanning geld verdienen

Het idee van passief inkomen is vooral dat je zonder te veel inspanning geld gaat verdienen. Dingen als een kamer verhuren via AirBNB en je hobbyfoto's (bijvoorbeeld foto's van de natuur) verkopen vallen hier ook onder. Ook kun je denken aan beleggen. Hier hoef je in principe ook weinig voor te doen. Het is alleen nooit zeker of je er daadwerkelijk geld aan gaat verdienen. Je kunt zelfs (of een gedeelte) van je inleg verliezen.

Meer verdiepen in passief inkomen? Naast het verkopen van online producten slash diensten, royalty's over foto's of tekst en beleggen, zijn ook dingen als investeren in vastgoed, dividend over aandelen en rente op je spaarrekening voorbeelden van passief inkomen. Al weten we inmiddels dat laatstgenoemde je tegenwoordig helaas nog maar weinig oplevert.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk