Waarom koopzegels sparen dé spaarmethode is waar je wat aan hebt

Collega S. wist de hele redactie te overtuigen van de voordelen van koopzegels sparen

Nadat onze boss Anke de Jong Future Money Talks van SNS had gehost, ontplofte de groepsapp van Glamour over onderwerpen als sparen en beleggen. De één heeft verschillende spaarpotjes, de ander belegt een deel van haar spaargeld, en zo ging het maar door. De opvallendste spaarmethode die voorbij kwam? Het good old koopzegels sparen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Koopzegels sparen

Ik heb nog nooit koopzegels gespaard. Ik zag het boekjes volplakken met koopzegels vooral als gedoe en een tijdrovend klusje. Collega S. wist me echter in onze groepsapp te overtuigen toen ze uitlegde wat voor voordelen koopzegels sparen eigenlijk heeft. Tegenwoordig is het plakken van de koopzegels in boekjes vaak verleden tijd en kun je digitaal koopzegels sparen. Extra handig voor mensen zoals ik, die nogal vaak iets kwijtraken.

Rente koopzegels

De spaarrente bij de grote banken zijn anno 2021 niet meer noemenswaardig. Bij de grote supermarktketens is dit echter een heel ander verhaal. Hier is de rente niet enorm naar beneden gekelderd en krijg je bij het inleveren van een vol boekje wel degelijk waar voor je geld.

Hoe het werkt? Bij elke euro aan boodschappen koop je een koopzegel voor bijvoorbeeld €0,10. Wanneer je een boekje vol hebt, krijg je het bedrag wat je aan koopzegels hebt gekocht terug, met daarop de rente die de supermarkt hanteert. En die rente is vaak een stuk hoger dan je aan spaarrente bij de bank krijgt.

Iedere supermarkt heeft zijn eigen manier van koopzegels sparen qua prijs per zegel, zegels per boekje, kosten, waarde en rendement. Het sparen van koopzegels is in feite dan ook een loyaliteitsprogramma. Je hebt er alleen écht iets aan als je altijd je boodschappen doet bij dezelfde supermarkt.

Boodschappen supermarkt

Doe je dit bijvoorbeeld een jaar, dan zul je waarschijnlijk (als je je boodschappen vaak bij dezelfde supermarkt doet) een paar boekjes met koopzegels vol hebben, die je kunt inleveren wanneer je wil. Je krijgt bij het inleveren het bedrag aan koopzegels plus de rente daarvan uitgekeerd. Dit is ook een mooie manier om geld te sparen zonder dat je écht merkt dat dit geld weg is. Trakteer jezelf op een extra zakcentje tijdens de vakantie, op een leuke kerstbonus tijdens de feestdagen, of gebruik het om eindelijk die designertas te kunnen kopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk