Aan deze belangrijke vrouwen hebben wij veel te danken

Van Beyoncé tot Aletta Jacobs

Celebrity Sightings in New York City - October 5, 2016
James DevaneyGetty Images

Vrouwen zijn sterk, invloedrijk, geboren leiders en pioniers. Om Internationale Vrouwendag te vieren, zetten wij een aantal van de belangrijkste vrouwen uit de geschiedenis op een rijtje. Allemaal een voorbeeld op hun eigen manier. Ladies, bedankt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Wilhelmina Drucker (1847-1925)
Vrouwen-geschiedenis
Central PressGetty Images

Wilhelmina Drucker is een van Nederlands eerste feministen. Ze zette zich samen met Aletta Jacobs in voor het vrouwenkiesrecht en richtte Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht op. De latere feministische beweging Dolle Mina's is naar haar vernoemd.

2 Aletta Jacobs (1854-1929)
belangrijke-vrouwen
ullstein bild Dtl.Getty Images

Aletta Jacobs is de eerste vrouw die een universitaire studie heeft afgerond. Ze schreef een brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken Thorbecke, met de vraag of ze Geneeskunde mocht studeren. Dit verzoek werd goedgekeurd. In 1878 studeerde Aletta af en werd ze Nederlands eerste vrouwelijke arts.

3 Anne Frank (1929-1945)
Anne-Frank
ullstein bild Dtl.Getty Images

Anne Frank dook tijdens De Tweede Wereldoorlog onder en hield een dagboek bij. Het Achterhuis is nu wereldwijd een van de best verkochte boeken. Ze droomde van een carrière als actrice of schrijfster, maar stierf tijdens de oorlog in concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze werd een voorbeeld voor velen en is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.

4 Rosa Parks (1913-2005)
Rosa-Park
UniversalImagesGroupGetty Images

Rosa Parks weigerde in 1955 haar plek in de bus af te staan aan een witte passagier. Ze werd hiervoor opgepakt. De Afro-Amerikaanse bevolking, onder wie Martin Luther King, steunde Rosa. Ze wordt gezien als een pionier in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

5 Oprah Winfrey (1954)
Belangrijke-vrouwen
CBS Photo ArchiveGetty Images

Oprah Winfrey heeft een heftige jeugd gehad. Ze werd door haar neven en ooms misbruikt en verhuisde van de ene naar de andere plek. Ze ging de journalistiek in en was een van de eerste vrouwen die het nieuws van een lokale omroep mocht presenteren. Later begon ze de The Oprah Winfrey Show en werd ze de eerste vrouwelijke zwarte miljardair.

6 Beyoncé (1981)
vrouwen-geschiedenis
Mike CoppolaGetty Images

Beyoncé is voor velen een voorbeeld. Michelle Obama noemde de zangeres zelfs een 'rolmodel voor iedereen'. Ze staat op voor feminisme, helpt vrouwen en is trots op haar curves en afkomst.

7 Malala Yousafzai (1997)
Belangrijke-vrouwen
Christopher FurlongGetty Images

De Pakistaanse Malala Yousafzai is een kinderrechtenactivist. Ze werd bekend door haar strijd om meisjes naar school te laten gaan. De Taliban plande hiervoor een aanslag op de vrouw. Ze overleefde en ontving in 2014, de Nobelprijs voor de Vrede.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power