Wat we kunnen leren van RuPaul's Drag Race

"If you don't love yourself, how the hell you gonna love somebody else?"

Rupaul-dragrace-levenslessen
Mark BosterGetty Images

RuPaul's Drag Race, wie kent het niet? Van Sasha Velour tot Farrah Moan: op Netflix staan tien seizoenen van de wedstrijd, waarin verschillende queens tegen elkaar strijden. De afleveringen zitten vol grappige scènes, feelgood-momenten én belangrijke levenslessen, zoals deze 7 hieronder.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Hou van jezelf

Zelfliefde staat voorop in de afleveringen van RuPaul's Drag Race. Telkens weer vertelt RuPaul Charles: "Als je niet van jezelf kunt houden, hoe ga je dan iemand anders liefhebben?"

2 Own it

Wees jezelf, in welke vorm dan ook. De queens uit de wedstrijd hebben zelfvertrouwen. Heel. Veel. Zelfvertrouwen. Ze denken niet dat ze fantastisch zijn, ze weten het én stralen het uit. Daar kunnen we allemaal nog wat van leren.

3 Focus niet op anderen

De jury leert de kandidaten dat ze zich niet op anderen moeten focussen. "Wat mensen van je vinden, is niet jouw zaak," vertelt Rupaul. "Maak je druk om jezelf, dat is het enige dat telt."

4 Help elkaar

Ondanks dat het een wedstrijd is en de deelnemers er alles (lees: echt alles) aandoen om te winnen, vragen ze hulp én helpen ze elkaar waar nodig.

5 Ben uniek

Alle kandidaten zijn anders en uniek op hun eigen manier. Denk na over wie je bent en wie je graag wil zijn. In je carrière, opleiding, hobby's of passie. Laat je niet beïnvloeden door anderen, maar ben je eigen, unieke versie.

6 Je grootste vijand ben jezelf

"Ik heb het gevoel dat je wordt gesaboteerd door je innerlijke saboteur," is een quote die vaak terugkomt in de serie. Volgens de 'Drag Mother' is de grootste vijand in je leven: jezelf. Soms is het goed om dat stemmetje in je hoofd te dempen en een risico te nemen.

7 Neem het leven niet te serieus

Volgens RuPaul is het allerbelangrijkste wat hij ooit geleerd heeft, om het leven niet te serieus te nemen. Het leven is kort, maak er wat moois van. Probeer te lachen, ook als je het moeilijker hebt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power