Instagram-accounts die diversiteit en inclusie in Nederland (en daarbuiten) laten zien

Van films en series tot kunst: alle vormen van diversiteit komen voorbij

inclusieve en diverse instagramaccounts om te volgen
Carlo Prearo / EyeEmGetty Images

Jarenlang wordt er door gemarginaliseerde groepen en organisaties meer diversiteit, representatie en inclusie geëist op alle vlakken van de samenleving. Van literatuur en films tot bestuursfuncties: een juiste afspiegeling van de samenleving is hoognodig om iedereen zich gehoord te laten voelen. We hebben nog een lange weg te gaan en dus brengen deze Instagram-accounts de diversiteit en inclusie in beeld. Go follow them!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Diversityinarthistory

Lisa Lambrechts Cruz is Kunsthistorica, curator en onderzoeker. Ze maakt zich op verschillende vlakken van de Nederlandse kunstwereld sterk voor het tonen van de grote hoeveelheid diversiteit hiervan. Eén van haar projecten is het Instagram account diversityinarthistory.

2 Kleurinfictie

Het account kleurinfictie (kleur in fictie) laat zien welke fictieve films en series van eigen bodem zijn. In de posts wordt er gefocust op films en series die gemaakt zijn door mensen van kleur of mensen van kleur centreren.

3 Directiekamers

Directiekamers richt zich op de bestuurslagen van alle grote Nederlandse instituten. Van GroenLinks tot Shell, iedereen komt aan bod. Het account is een vertakking van het bekende Instagram-account Zeikschrift.

4 Inkluded.everyone

Op inkluded.everyone worden boeken uitgelicht door mensen van kleur of over onderwerpen die betrekking hebben op mensen van kleur. Engelse en Nederlandse boeken uit alle genres komen voorbij.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Power