Schokkende beelden: gezin wordt achterna gezeten door jachtluipaarden in Safaripark Beekse Bergen

Doe dit NOOIT na

gezin-jachtluipaarden-safaripark-beekse-bergen
YouTube

Wat te doen als je met een auto door een safaripark vol met wilde dieren rijdt? In de auto blijven, deur op slot en braaf van achter je autoraam foto's maken van de indrukwekkende beesten. En dat is precies wat een Frans gezin níet deed afgelopen maandag tijdens hun bezoek aan Safaripark Beekse Bergen.

Denken ze dat het kittens zijn?
Tegen de regels in stapt het gezin, inclusief klein kind, uit de auto om de jachtluipaarden goed te kunnen bekijken en fotograferen. In de YouTube-video is te zien hoe dat gaat, met commentaar van de personen in de auto achter hen, die het voorval vastleggen op camera. "Die zijn echt niet goed wijs," hoor je ze al zeggen.

Ben je gek geworden?!
In eerste instantie gaat het goed. De jachtluipaarden liggen rustig in het gras, terwijl het gezin foto's maakt. Eind goed, al goed, denk je. Maar het gaat vooral om de beelden erna. Het gezin stapt in de auto om een stukje verderop weer uit te stappen (iets met een ezel stoot zich...). Dit keer lopen de twee mannen, twee vrouwen en het kind een stuk verder van de auto weg. En dat hebben de jachtluipaarden in de gaten.

De roofdieren besluipen de Franse bezoekers, en niet zo'n beetje ook. Drie jachtluipaarden rennen op het gezin af. Een van de vrouwen pakt het jongetje snel op haar arm om richting de auto te lopen. Een van de roofdieren rent de twee achterna om ze weg te jagen, wat maar net goed gaat. Het gezin kan gelukkig heelhuids in de auto komen, maar veel scheelt het niet.

Dat ging ternauwernood goed
Een woordvoerder heeft aan NOS bevestigd dat het voorval afgelopen maandag in het park heeft plaatsgevonden. Dat dit ABSOLUUT niet de bedoeling is, moge duidelijk zijn. "Uitstappen mag nergens in het park. Over de risico's daarvan informeren we in meerdere talen in het park", aldus de woordvoerder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points