Brengt 2018 je eindelijk die topjob of soulmate? Is nu het moment om op je centen te letten of kom maar door big spender? En de belangrijkste vraag van allemaal: wat gaat je écht gelukkig maken? Glamour-astroloog Nicole Boshouwers dook in de sterren.


RAM
21 maart – 20 april

Liefde en vriendschap
Voor de meeste Rammen verliep de liefde in 2017 prima en zat Cupido single Rammen op de hielen. Het komende jaar lijkt er weinig te veranderen in je liefdesleven, alhoewel er tussen begin oktober en half november sterke spanningen kunnen zijn in je relatie. Geen reden om in paniek te raken of de moed op te geven. Het is namelijk een kans om te werken aan hardnekkige misverstanden en terugkerende issues. Gelukkig ben je het overgrote deel van het jaar happy met je situatie. Singles genieten écht van hun vrijheid en de aandacht die ze krijgen. Van eind juni tot eind augustus worden sommige vriendschappen op de proef gesteld. Investeer als het kan, laat los als het moet.

Werk en financiën
De laatste jaren werden gekenmerkt door verandering, onverwachte gebeurtenissen en nieuwe kansen. In de ogen van anderen was je vaak rebels, eigenzinnig en ongrijpbaar, maar eigenlijk werd je steeds meer jezelf: zelfstandig, geïnspireerd en je tijd vooruit. Je staat aan het begin van twee zeer bepalende jaren voor je carrière en de verwachtingen zijn hooggespannen. Hard werken – jouw tweede natuur – wordt beloond, maar je hebt er geduld en doorzettingsvermogen voor nodig (niet je sterkste punten). Je wordt gepolijst en getest. Tussen half mei en half oktober krijg je al een voorproefje van de (financiële) veranderingen die in 2019 definitief van start gaan. Je bent slim als je dit jaar zoveel mogelijk spaart en je financiën op orde brengt (en houdt).

Dit maakt je gelukkig
Spiritualiteit heeft voor jou vaak een bijsmaakje, maar het is echt niet zo zweverig als jij denkt. Meditatie, yoga of mindfulness: het werkt! Voor jou is het nu de kortste weg naar geluk, want door je aandacht naar binnen te richten, kun je je talenten nog beter aanboren en uitdiepen. Je bruist van de ideeën, wensen, plannen en dromen en nu krijg je de kans om ze te verwezenlijken. Voor jezelf, maar misschien ook om (in de nabije toekomst) geld mee te verdienen.

Thema’s in 2018: zelfstandigheid – innerlijke onrust – huis/gezin/familie – reizen – sociale vaardigheden


STIER
21 april – 20 mei

Liefde en vriendschap
Sinds de herfst van 2017 is het met de liefde supergoed gegaan. Helemaal happy met je liefste? Dit jaar is perfect om plannen te maken voor een volgende stap. Wordt het samenwonen? Of toch trouwen? Het belooft een prachtig jaar te worden en ook single Stieren mogen zich verheugen op romantiek en passie. Als het onlangs al niet is gebeurd, kun je in 2018 een grote nieuwe liefde ontmoeten. Geluksplaneet Jupiter zorgt voor overvloed in liefde én vriendschappen. Alles perfect dus? Nou, jouw groeiende behoefte aan zelfstandigheid en vrijheid staan haaks op het bovenstaande en dat kan voor grillig gedrag en onvoorspelbare situaties zorgen vanaf de zomer.

Werk/studie en financiën
Studeer je nog? Je doorzettingsvermogen wordt flink op de proef gesteld. Het leven is zo gezellig, vrolijk en leuk dat je studie een beetje op de achtergrond dreigt te raken. Als je dat wilt voorkomen, moet je streng(er) zijn voor jezelf. Voor werkende Stieren wordt het een jaar vol kansen. Jij bent toe aan een nieuwe uitdaging en meer verantwoordelijkheden. Je wordt op je wenken bediend en tegen het eind van de lente kan er een bijzonder aanbod op je pad komen. Het is tijd om te oogsten, Stier! Er zijn mensen die jouw carrière een zetje gaan geven. Over geld zijn de sterren niet zo uitgesproken. Uitzonderingen daargelaten betekent dit waarschijnlijk dat er in dat opzicht geen opvallende veranderingen plaatsvinden.

Dit maakt je gelukkig
Uiteraard is het vooral de liefde die je ogen laat sprankelen, maar het leven hangt in 2018 van grote en kleine wonderen aan elkaar. Als je nog niet in het lot geloofde, dan ga je daar beslist anders over denken. Ingrijpende veranderingen schudden je leven op. Niet om het je lastig te maken, maar omdat het tijd is om dingen vanuit een nieuw perspectief te ervaren. Spannend is het beslist, maar in 2018 wordt het fundament gelegd voor de nabije toekomst en het is de bedoeling dat je flexibel reageert op kansen en uitdagingen.

Thema’s in 2018: verandering – afbreken – loslaten – rebellie – flexibel zijn


TWEELINGEN
21 mei – 21 juni

Liefde en vriendschap
Je hebt twee pittige jaren achter de rug en je liefdesleven én je vriendschappen werden flink op de proef gesteld. Goede relaties hebben de test overleefd en zijn sterker dan ooit. En ook de liefde wordt beter! Single en klaar voor een nieuwe liefde? Over gebrek aan bewondering heb je niet te klagen, maar je hebt geen zin in meer van hetzelfde. Daarom duurt het waarschijnlijk even voordat je écht verliefd wordt. Neem de tijd, want het is de moeite waard om te wachten op de juiste persoon. Die staat namelijk op het punt om in je leven te komen. Fijn: nieuwe en bestaande vriendschappen zijn in 2018 leerzaam, inspirerend en vooral ouderwets gezellig.

Werk/studie en financiën
Je hebt bepaald niet stilgezeten en nu wordt bewezen hoe goed het is dat je hebt volgehouden. Succes smaakt naar meer en dat is zeker het komende jaar van toepassing. Je kunt geen stappen overslaan en succes wordt je niet op een presenteerblaadje aangeboden, maar als je inzet goed blijft en je je sociale vaardigheden verfijnt, kun je dit jaar veel bereiken. Met vriendelijkheid, geduld en behulpzaamheid scoor je hoog. Deze eigenschappen kunnen je heel veel goeds opleveren. Rond februari en juli is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je financiën.

Dit maakt je gelukkig
Je bent al jaren súperidealistisch en je hebt torenhoge verwachtingen. Vooral van anderen. En dat is precies waar het vaak misgaat. Tijd voor een nieuwe tactiek. Het klinkt eenvoudig, maar het is knap lastig: alleen ja zeggen als je het écht meent, dingen doen zonder er iets voor terug te verwachten en geen leugentjes om bestwil inzetten. Het is de bedoeling dat je meer op jezelf vertrouwt en je eigen pad volgt. Zin om te reizen? Interesse in een studie? Wil je iets nieuws leren of eindelijk tijd vrijmaken voor vrijwilligerswerk? Doen! Je hart volgen geeft je in 2018 energie, inspiratie en een goed gevoel.

Thema’s in 2018: seksualiteit – gezondheid – toekomstplannen – werk/studie – tevredenheid


KREEFT
22 juni – 22 juli

Liefde en vriendschap
Dat relaties niet altijd over rozen gaan, begint langzaam maar zeker duidelijk te worden. Worden jouw behoeften vervuld? Krijg je wat je nodig hebt? Liefde is inderdaad een werkwoord en met die ‘opdracht’ word je 2018 ingestuurd. Geen paniek: goede relaties overleven dit absoluut, maar het is de bedoeling dat je het echte van het onechte onderscheidt. Dat geldt ook voor je vriendschappen. Mensen komen en gaan. Tegen het begin van de herfst weet je wie je echte vrienden zijn. Single Kreeften zijn dit jaar extra voorzichtig met het aangaan van relaties, maar als er een nieuwe liefde komt, lijkt het om een ouder persoon te gaan.

Werk/studie en financiën
Succes op je werk, mooie studieresultaten en genoeg geld en tijd overhouden voor leuke dingen. Zo zagen de afgelopen twee jaar er in grote lijnen uit. Nu komt de kers op de taart: het is het mogelijk dat je verrast wordt met een geweldig aanbod, een absolute droombaan of de kans krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Ja, je kunt veel bereiken, maar focus is noodzakelijk. Overweeg je een radicale ommezwaai? Rond november kan die mogelijkheid je zomaar in de schoot worden geworpen. Tegelijkertijd moet je dealen met mensen die een tikje jaloers op je zijn of zeer hoge eisen aan je stellen. Ook dit is een test, Kreeft. De (nieuwe) verantwoordelijkheden zijn niet altijd leuk, maar komen niet voor niets op je pad. Je kracht, talent en ervaring kunnen je dit jaar een grote stap vooruit brengen. Go for it!

Dit maakt je gelukkig
Het lijkt erop dat je vooral veel voldoening (en afleiding) vindt op je werk. Als je goed werk aflevert of het erg lekker gaat met je studie, dan ben je blij. Maar als je de ongemakkelijke sfeer tussen jou en je liefste of een goede vriend(in) kunt oplossen, valt er écht een last van je schouders. Natuurlijk hoef je niet altijd het initiatief te nemen, maar het voelt echt beter als je confrontaties niet uit de weg gaat. Voor jezelf opkomen is in 2018 soms hard nodig.

Thema’s in 2018: loslaten – vooruitkijken – vertrouwen – nieuwe kansen – sociale vaardigheden


LEEUW
23 juli – 23 augustus

Liefde en vriendschap
De liefde wordt in 2018 op de proef gesteld. Niet leuk, maar je weet straks wel of jullie echt voor elkaar bestemd zijn. Jullie zitten lang niet altijd op dezelfde lijn en het thema ‘vrijheid’ lijkt als een rode draad door jullie gesprekken (en meningsverschillen) te lopen. Elkaar vertrouwen en meer ruimte geven zijn basisvoorwaarden voor een gezonde relatie. Single? Grote kans dat je diep onder de indruk raakt van iemand die het goed voor elkaar heeft. Nee, dat betekent niet automatisch dat het om rijkdom gaat (alhoewel dat goed mogelijk is), maar vooral om iemand die zelfstandig en zeer origineel is. Een selfmade person met een krachtige uitstraling en een aura van succes. Daar val je als een blok voor.

Werk/studie en financiën
Je lijkt dit jaar iets minder ambitieus dan voorheen, maar schijn bedriegt. Dit is stilte voor de storm en jij bereidt je voor op een nieuwe fase. Het 9-tot-5-model trek je bijna niet meer en sleur heeft een verstikkende werking op je. Privé en ook in je werk heb je een uitlaatklep nodig voor je creativiteit. Als die ontbreekt, wordt het tijd voor iets nieuws. Een andere baan of voor jezelf beginnen behoren tot de mogelijkheden. Zekerheden opgeven is altijd een tikje eng, maar in 2018 heb je vaak veel geluk. Er is geen haast, want de komende jaren gaat er veel veranderen op het gebied van werk. In 2018 krijg je hier vast een klein voorproefje van.

Dit maakt je gelukkig
Je staat aan het begin van een jaar waarin veel dingen zullen veranderen. Voor een deel komt dat door gebeurtenissen in je omgeving, maar jij bent zelf ook enorm aan het veranderen en het wordt steeds moeilijker om met sleur en verveling om te gaan. Je wil meer! Of je nu verhuist, van baan verandert, een gezin sticht, vegetariër wordt of meer aandacht aan je gezondheid gaat besteedt: alles wat je met overtuiging, enthousiasme en plezier doet, levert je geluk en innerlijke rust op.

Thema’s in 2018: groei – verandering – passie – gezondheid – familie/gezin/huis


MAAGD
24 augustus – 22 september

Liefde en vriendschap
Net als vorig jaar ben je zeer idealistisch en heb je hoge verwachtingen van de liefde. Turn the magic on! Maar als je te veel met je hoofd in de wolken loopt, kan het een pijnlijke landing worden. Wie kan voldoen aan jouw beeld van De Ware? Omzeil onnodig drama en onthoud dat je gevoelens soms een tikje bedrieglijk kunnen zijn. Je snakt naar echte liefde, betovering, romantiek. Naar iemand om alles mee te delen. Toch is het goed om ook te kijken wat de ander voor jou doet. Klinkt dat zakelijk? Ongetwijfeld, maar geven en nemen horen in balans te zijn. Als dat er is, staat je een prachtig jaar te wachten. Single? Een koppelpoging blijkt misschien een schot in de roos te zijn.

Werk/studie en financiën
Je hebt twee goede jaren achter de rug en je hebt minstens één financieel doel gehaald. Nu kun je weer geld opzijleggen voor het volgende – kostbare – project. Dat lijkt op korte termijn te lukken, want jij en geld zijn een easy combinatie in 2018. Daarnaast is de kans groot dat je in de prijzen valt, dus waag gerust een gokje. Voor studenten zou dit een fantastisch jaar moeten worden: het regent mooie cijfers. Voor werkende Maagden lijkt er niet veel te veranderen, maar vanuit je netwerk of kennissenkring kan er tot halverwege het najaar een verleidelijk aanbod komen.

Dit maakt je gelukkig
Soms heb je van die vlijmscherpe inzichten die je tot in je tenen voelt: je ‘weet’ hoe iets in elkaar zit. Als je naar dat stemmetje luistert, worden grote problemen steeds kleiner. Sneller loslaten en doorgaan dus. Het komende jaar is het ook belangrijk om meer aandacht aan je gezondheid te besteden. Je hoeft echt geen health freak te worden, maar het is tijd om definitief te kappen met ongezonde gewoontes. Dit jaar word je erbij geholpen te slagen in je missie.

Thema’s in 2018: realisme – zelfontplooiing – vertrouwen – familie – spiritualiteit


WEEGSCHAAL
23 september – 22 oktober

Liefde en vriendschap
Na maar liefst zeven (!) hectische jaren waarin veel relaties sneuvelden, wordt de liefde nu stabieler. Het lijkt erop dat jij je gaat settelen of iemand ontmoet waarmee het allemaal niet zo ingewikkeld is. Heerlijk! Weg stressfactor! Geen verspilling van energie meer! Vooral vroege Weegschalen merken het verschil met voorgaande jaren al erg goed. Single? Je bent wel een beetje klaar met de ongrijpbare types en je hoopt nu op iemand die wat meer innerlijke rust heeft. De sterren betwijfelen of je in 2018 je soulmate ontmoet, maar over de hoeveelheid kansen en opwindende dates heb je niets te klagen. Voor alle Weegschalen geldt dat de spanningen tussen juni en augustus van voorbijgaande aard zijn.

Werk/studie en financiën
De sterren doen er alles aan om jouw banksaldo een boost te geven. Geld rolt vaak jouw kant op. Of het nu om letterlijke rijkdom gaat (goed mogelijk) of niet: jij komt in 2018 helemaal niets tekort. Integendeel; je kunt extra luxe veroorloven. Het gaat je nu zo voor de wind dat je tegen het eind van het jaar wellicht besluit om in je toekomst te investeren door weer in de studieboeken te duiken. Je weet inmiddels hoe belangrijk een goede opleiding is en dat je daarmee je kansen op een betere baan vergroot. Voor studenten wordt het vooral na de zomer relaxed: je maakt niet alleen gezellige nieuwe vrienden, maar je studieresultaten zijn ook fantastisch: maximum resultaat zonder al te veel inspanning.

Hier word je gelukkig van
Van nature ben je een pleaser en hou je er niet van om te provoceren. Je blijft nog steeds diplomatiek en vriendelijk, maar je trekt je steeds minder aan van de mening van anderen. Dat voelt als een bevrijding, maar tegelijkertijd moet je in 2018 soms lastige keuzes maken die te maken hebben met huis/gezin/familie. Balans vinden tussen deze pittige verantwoordelijkheden en je eigen behoeftes is iets waarmee je flink kunt oefenen.

Thema’s in 2018: geduld – spiritualiteit – seks – structuur – grote verantwoordelijkheid


SCHORPIOEN
23 oktober – 22 november

Liefde en vriendschap
Het is maar goed dat jij niet wegrent voor een uitdaging, want de liefde staat een beetje onder druk in 2018. Relax; dit wordt alleen dramatisch als er fundamenteel dingen verkeerd zitten tussen jullie. Vanaf juni wordt de boel opgeschud; oude koeien komen uit de sloot, vuil kruipt onder het kleed vandaan en het knettert soms flink. Laat het maar gebeuren. Dit is je kans om problemen te tackelen en eerlijk te zijn over je gevoelens en verwachtingen. Waarschijnlijk heeft een van jullie behoefte aan wat meer ruimte of is er te veel sleur. Daar kun je mee aan de slag. Single? Je vrijheid is je lief en die geef je niet zomaar op. De sterren beloven geen prins op een wit paard, maar wel veel passie, erotiek en onvoorspelbare dates.

Werk/studie en financiën
In financieel opzicht gaat het verbluffend goed en de verbeteringen die je in het najaar van 2017 al bemerkte, volgen vanaf nu een sterk stijgende lijn. Promotie, een andere baan, meer verantwoordelijkheden of een fikse lening: jij komt overal voor in aanmerking. Je scoort dit jaar met je enorme zelfvertrouwen en kracht. Het hele jaar mag je rekenen op financiële meevallers, maar vanaf november is het zelfs mogelijk dat er iets spectaculairs gebeurt. Studeer je? Mooie resultaten en goede cijfers krijg je helaas niet cadeau. De lat ligt hoog en je doorzettingsvermogen en discipline worden tot het uiterste getest.

Hier word je gelukkig van
Je leert dit jaar veel over jezelf en je krijgt kans om je manier van communiceren te verbeteren. Moet je beter voor jezelf opkomen of is het juist handiger om wat vaker te dimmen en tactvoller te zijn? De sterren zien dat er meer contact met (oude) vriendinnen komt en daar krijg je veel energie van. Hoe minder jij je aantrekt van de ‘goedbedoelde’ raad van anderen, hoe beter dat voor je is. Ook zo’n gelukstreffer: een zwangerschap als dat een van je wensen is.

Thema’s in 2018: financiën – communicatie – zelfkennis – sociale contacten – relatie


BOOGSCHUTTER
23 november – 21 december

Liefde en vriendschap
De liefde was de afgelopen twee jaar best lastig en voor veel Boogschutters leidde dit tot een relatiebreuk. Gelukkig ligt deze periode definitief achter je en gaat de zon weer volop schijnen. Mensen die goed in hun vel zitten, zijn een magneet voor geluk. Voor singles is een nieuwe liefde mogelijk. Rustig aan doen en voorzichtig aftasten? Vergeet het maar, het is vanaf het begin intens. Alle Boogschutters zitten dit jaar lekker in hun vel, zijn tevreden en hebben een zeer positieve uitstraling. Niet alleen fijn voor de liefde, maar ook voor (nieuwe) vriendschappen. Met een aantal mensen krijg je extra veel contact. Waarschijnlijk omdat jullie samen iets bijzonders gaan ondernemen.

Werk/studie en financiën
Met je financiën gaat het lekker en alles wijst erop dat je jezelf in 2018 veel extra’s kunt veroorloven. Haal je koffer maar vast tevoorschijn, want het komende jaar ben je vaak van huis. Niet alleen voor je werk, maar ook voor vakantie en korte trips. Je werk ziet er stabiel uit en dat betekent waarschijnlijk dat er weinig grote veranderingen plaatsvinden. Wat wél opvalt is dat de sfeer op het werk en het contact met je collega’s prettiger wordt. Dat voelt als een cadeautje. Voor studenten lijkt 2018 een grillig jaar te worden. Misschien valt je studie tegen en is het lastig om vol te houden. Een andere studie kiezen lijkt dan logisch, maar dat heeft gevolgen voor je financiën, dus reken alles goed door voor je de handdoek in de ring gooit.

Hier word je gelukkig van
Je wordt sterker en zelfverzekerder, maar vooral: meer jezelf. Een paar pondjes te veel? Boeien! Een afwijkende mening? Komt-ie! Vanaf nu ga je je steeds minder aantrekken van sociale druk en verwachtingen. Tegen het eind van het jaar lijk je een ander mens. Reizen, studeren, leren, nieuwe ervaringen opdoen en jezelf ontwikkelen zijn allemaal tools om alles uit het leven te halen. En het moet wel heel raar lopen als je die kansen laat liggen.

Thema’s in 2018: intuïtie – overvloed – vertrouwen – optimisme – bijzondere kansen


STEENBOK
22 december – 20 januari

Liefde en vriendschap
Uitzonderingen daargelaten staan er weinig veranderingen in de sterren. Geen relatiecrisis, geen heftige verliefdheid en geen drama. Op zich heel fijn, behalve als je single bent en snakt naar iemand om het leven mee te vieren. Ja, er komt romantiek, maar verwar die niet met ware liefde. Eens in de zoveel tijd maken we een belangrijke periode van innerlijke groei door. Jij bent klaar met het oude, maar je kunt niet zomaar alles loslaten. Er rusten nogal wat verantwoordelijkheden op je schouders en bovendien ben je zeer loyaal. De liefde is dit jaar vooral realistisch en praktisch. Als het tussen jullie klopt, dan ga je ervoor. Ontbreekt er iets essentieels? Dan stap je daar niet langer overheen. Wees in 2018 duidelijk over je verwachtingen en behoeften. Zowel in als buiten de slaapkamer.

Werk/studie en financiën
Op je werk is het net even iets drukker dan vorig jaar, maar daar lijk je weinig moeite mee te hebben. Als je je werk met plezier doet, ga je niet op zoek naar een andere baan of naar nóg meer uitdagingen, maar natuurlijk kun je het roer altijd omgooien. Vooral als je een interessant aanbod krijgt. Egostrelend, maar aanvaard het niet enkel omdat het zo eervol is en zo leuk op je cv staat. Geld geef je dit jaar uit als water. Vooral aan je huis, gezin en dingen die het leven aangenaam maken. Waarom ook niet: je kunt het je veroorloven. Ook als je niet voor jezelf werkt, zijn er regelmatig kansen op extra inkomsten. Geluk in het spel valt daar ook onder.

Dit maakt je gelukkig
Tijd om knopen door te hakken, Steenbok. Wees in 2018 niet alleen eerlijk tegen jezelf, maar ook tegen anderen. Onbedoeld kom je soms wat afstandelijk of kil over. Het is niet verkeerd om daarom extra op je uitstraling en toon te letten. Werk/studeer niet alleen hard, maar maak het komende jaar écht meer tijd vrij voor de mensen die het allerbelangrijkst voor je zijn. Als dat allemaal lukt, worden het mooie maanden.

Thema’s in 2018: beperkingen – realisme – geduld – (zelf)vertrouwen – work hard/play hard


WATERMAN
21 januari – 19 februari

Liefde en vriendschap
Is de liefde een tikje lauw of voorspelbaar geworden? Daar gaat in 2018 verandering in komen. Jullie zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd en de spanningen lopen soms flink op. Op die momenten is het nodig om zaken goed uit te praten, want dan kan jullie relatie weer als vanouds kan worden. Helaas zeggen de sterren ook dat zwakke relaties het niet redden. Als dat jou onverhoopt overkomt, gebeurt het omdat er iets beters op je wacht. Let it go! In 2018 is het de bedoeling dat je je honderd procent inzet voor liefde en vriendschappen. Jouw steun, belangstelling, zorgzaamheid en aanwezigheid zijn onmisbaar. Vanaf november mag je uitkijken naar bijzondere en inspirerende ontwikkelingen in vriendschappen.

Werk/studie en financiën
Werk ziet er prima uit en afhankelijk van je beroep zijn er signalen dat je (meer) gaat reizen voor je werk. Als je vooruit wilt komen, is het belangrijk om je zakelijke ideeën uit te spreken, proactief te zijn en de band met je collega’s te versterken. Jij bent een onmisbare schakel in het team. Als je jezelf wat meer profileert, ligt een promotie of salarisverhoging voor de hand. Dit jaar ligt succes voor het oprapen en krijgen je ambities alle ruimte. Over geld hebben de sterren een helder advies: ga er gezond mee om en geniet van wat je hebt.

Hier word je gelukkig van
De allerbelangrijkste tip: zorg voor meer balans. Pieken en dalen, hollen of stilstaan; het kost te veel energie. Door verstandige keuzes te maken moet het lukken om meer zen in je leven te krijgen. Normaal gesproken is vooruitkijken een veelgehoord advies, maar misschien moet je in 2018 eerst even aan de slag met zaken uit het verleden. Doen, als je met een schone lei wil beginnen en geen zin hebt in meer van hetzelfde. Volg je hart, stop je gevoelens niet weg en focus je op wat aandacht nodig heeft. Wat dat ook is.

Thema’s in 2018: werk – relatie – spiritualiteit – inzet – vriendschappen


VISSEN
20 februari – 20 maart

Liefde en vriendschap
Dit jaar ligt het accent niet op de liefde, maar op vriendschappen en je sociale leven. Met sommige mensen verloopt het contact stroef of ongemakkelijk. Hoe moeilijk het ook is: je gaat sommige mensen loslaten. Of zij jou. Dit is een langzaam proces waarbij je gaat ontdekken wie je echte vrienden zijn en welke mensen je beter op gepaste afstand kunt houden. Toch ben je niet hulpeloos of overgeleverd aan de nukken van anderen. Voor een groot deel kan het ook aan jou liggen, want misschien heb je bepaalde mensen een tikje verwaarloosd omdat je te druk was met andere zaken. Dat ook vriendschappen aandacht en onderhoud nodig hebben, is een van de thema’s in 2018.

Werk/studie en financiën
In de eerste maanden van het jaar moet je keihard werken, maar als je volhoudt en gedisciplineerd bent, levert dat ook mooie resultaten op. De werkstress en het tempo zijn soms te veel van het goede en als het lijkt of je altijd op je tenen moet lopen, is dat voor jou aanleiding om op zoek te gaan naar een minder stressvolle baan. Geld is in 2018 een gevoelig punt: je geeft vaak meer uit dan verstandig is. Bescherm jezelf en zoek geen verleidingen op. De pret van te veel aankopen verdampt razendsnel als het tot rode cijfers leidt.

Hier word je gelukkig van
Meer bewegen, gezonder leven en voldoende slapen zijn dé tips, maar je krijgt ook meer grip op zaken als je routine aanbrengt. Samen met discipline levert je dat veel goeds op. Niet alleen financieel, het geeft ook rust en overzicht. Als je hierop focust, houd je onnodige stress buiten de deur. Als je jezelf echt iets moois wil geven, ontwikkel je intuïtie dan nog meer. Makkelijker wordt het nooit meer, Vissen. Een doorbraak op dit gebied is nu heel goed mogelijk. Antwoorden, oplossingen en inzicht liggen voor je klaar. Gewoon in jezelf.

Thema’s in 2018: beheersing – eerlijkheid – accepteren – zelfkennis – volhouden