Glamour's September Issue is er. Dat betekent een nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hoe vind je je passie en zorg je ervoor dat je de rest van je leven doet wat je echt leuk vindt?

Volg het stappenplan van psycholoog Janneke Gaanderse:

 1. Mijn vader zei het al toen ik vrij jong was: “Probeer het maar, als het niet lukt, dan ruimen we de boel weer op en dan probeer je gewoon iets anders.” De grootste kans op het vinden van jouw levensdoel, creëer je door zoveel mogelijk dingen uit te proberen.

  Of het lukt, is minder belangrijk. Je weet nooit wat jou die glinstering geeft. Dat kan iets zijn waarvan je van te voren nooit had gedacht dat dat het zou zijn.

 2. Geef alles toch een kans. Vind je sport nu niet zo leuk? Misschien komt dat omdat je de juiste sport nog niet hebt gevonden.

  Misschien ben je een ster in cijfers, maar ja, iedereen zegt dat cijfers saai en moeilijk zijn, dus heb je van te voren al een weerzin tegen opleidingen en banen met cijfers. Ik dacht vroeger dat ik niet kon rekenen, totdat ik wel moest rekenen om de studie psychologie te kunnen volbrengen.

  En wat bleek: toen ik mij over mijn weerzin had heen gezet, haalde ik zowaar tienen voor statistiek. Het is toch wat. Leuk hoor, beetje puzzelen met cijfers.

 3. Als je iets nog niet kan, lijkt het minder leuk dan als je er wat meer geoefend in bent. Geef dingen dus een kans.

  Over die statistieken: ik moest echt even door branding en nadat ik een goed begin had gemaakt en had geoefend, kon ik het ineens en vond ik, jaja, statistiek… leuk.

 4. Wat maakt je gelukkig? Waar droomde je van toen je klein was? Straaljagerpiloot? Modeontwerpster? Muziekant? CEO worden? Ik zeg, doe een poging, ook al lijkt het over de top moeilijk om daar te komen, toch een beginnetje maken en kansen aangrijpen.

 5. Wat zou je doen als alles kon, en als geld niet zou bestaan? Dat zijn jouw toekomstplannen zonder beperkende gedachten erop geplakt.

  Versla die onzichtbare, beperkende gedachten door simpelweg heel groot te dromen. Zo groot dat beperkende gedachten niet meer logisch lijken. En leef volgens die grote droom. Hoe bescheiden ook, aan het begin.

 6. Geloof dat het kan gebeuren. Vaak leven we in een self-fulfilling prophecy. Dat wil zeggen dat jouw droom maar een droom blijft, zolang je dat denkt. Begin dus met vertrouwen en geloof dat wat jij wil, ook echt kan gebeuren.

 7. Doe veel aan dagdromen, schrijf je wensen op in een mooi boekje, inclusief alle details van hoe je leven zou zijn als je dat hebt bereikt wat je zo graag wil. Visulasieer het met een bord op pinterest en maak zo alvast de blueprint van jouw glinsterende toekomst.

  Vertrouw en begin.