Lieve Patricia Paay (en iedereen die een mening heeft over de uitgelekte video)

Dat deze persoon fout zit én niet jij, dat lijkt een groot deel van Nederland te zijn vergeten

patricia-paay-mening-gelekte-video
Instagram

Lieve Patricia,

Ook ik vroeg gisteren aan mijn vrouwelijke collega’s wat er te zien was, nadat het gegil en gegiechel vanachter een laptop wel heel extreem werd. Ik heb de beelden uiteindelijk niet gezien. Ik moet eerlijk bekennen dat het niet was omdat ik ze niet wilde zien, maar simpelweg omdat de shots na mijn meeting van het internet zijn gehaald.

Maar over de inhoud van de tape gaat het in dit geval niet eens. Ik vind niet het idee van de seksvideo schokkend, maar de reacties daaromheen. Seks heb je voor jezelf, en natuurlijk voor je partner. Een belangrijk detail wat de persoon die de tape op internet heeft gezet is vergeten. En dat vind ik heel spijtig.

Dat deze persoon fout zit én niet jij, dat lijkt een groot deel van Nederland te zijn vergeten.

Waar zijn we mee bezig?
Dat deze persoon fout zit én niet jij, dat lijkt een groot deel van Nederland te zijn vergeten. Want waarom noemen we een vrouw als jij een hoer of een slet? Waarom straffen we jou voor je video als het de persoon die je video heeft gelekt gestraft moet worden?

Teleurgesteld in de commentaren
Beste Mattie, waarom laat jij je zo eenzijdig uit op de nieuwssite van het Algemeen Dagblad? Hoe kun je zeggen dat Patricia geen schadevergoeding verdient, omdat ‘ze maar eerst moet denken voordat ze het gaat doen in het openbaar?’ Volgens mij vergeet jij hier het belangrijkste detail. Ze deed het namelijk niet in het openbaar. De persoon die het intieme filmpje publiceerde máákte het openbaar. Dat is iets anders. Ik vind het teleurstellend dat uit de 32 reacties maar één persoon denkt aan de fout van de verspreider van het beeld. En helaas is dat op andere nieuwssites niet anders.

Laten wij vrouwen voor elkaar opkomen, in plaats van elkaar naar beneden halen!

Vrouwen, waarom doen we dit toch?
Ik ben teleurgesteld in de commentaren. Teleurgesteld in de mannen, maar misschien nog meer in de vrouwen. Waarom kunnen we elkaar niet steunen? Ironisch genoeg is het deze week Safer Internet Day. Volgens Brits onderzoek heeft één vijfde van de volwassenen seks voor de camera. Of dat nu een bescheiden video is, of een extremere versie. Niemand verdient het om ongevraagd op het internet geplaatst te worden. En daarnaast, wie bepaalt wat bescheiden is en wat niet? Laten wij vrouwen voor elkaar opkomen, in plaats van elkaar naar beneden halen!

Met je aangifte zet jij je in voor alle vrouwen in Nederland.

Een prachtige vrouw
Patricia, ik hoop zo dat jij en je familie uiteindelijk jullie schouders kunnen ophalen. Ik hoop dat jij uiteindelijk het hardst lacht. Je bent een prachtige vrouw, je hebt een dochter van wie je houdt en een man die jou kortgeleden de liefde heeft verklaard. Ik vind het vervelend voor je dat je moet ingaan op de loze discussie of jij het wel of niet bent en of je het wel of niet wist. Richt je alsjeblieft op de aangifte die je gaat doen.

Want mensen die je zo afpersen moeten gestraft worden. Niemand heeft het recht om jouw privéleven op internet te gooien. Jij hebt daarentegen wel het recht om je seksleven te filmen. Veel vrouwen mogen je op dit moment laten zitten, maar met je aangifte zet jij je ook in voor die vrouwen. Ze mogen het misschien niet beseffen, maar doordat jij naar de politie stapt behoed jij hun wellicht van zo’n nare gebeurtenis.

Lieve groet, Babette

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points