5 Jaloerse gedachten die we stiekem allemaal wel eens hebben

En de gedachten die je helpen te relativeren

omgaan-met-jaloerse-gedachten
Mean Girls

'Het groene monster', iedereen heeft er wel eens last van. Vooral nu we het leven van anderen alleen nog maar in perfect gefilterde foto’s voorbij zien komen.

We zien het plaatje van de perfecte oudroze fluwelen bank die iemand net heeft aangeschaft. Wij denken dan: Want it. Need this. Máár we zien er niet de geplunderde bankrekening naast. Of de video van hoe de bank met bloed, zweet en tranen het huis in is getild. Met dit eenzijdige beeld van anderen is het gras bij de buren zo groen dat het verandert in een monster. En dan is het helemaal oké en begrijpelijk dat deze gedachten de revue passeren.

 1. Hij krijgt alles in de schoot geworpen.
  Als je alleen maar de successen van iemand voorbij ziet komen dan vergeet je gewoon dat daar een hoop werk aan vooraf is gegaan. Het is waarschijnlijker dat iemand voor zo’n blije status op Facebook twaalfurige werkdagen heeft gemaakt, in het weekend heeft door geploeterd en veel onzichtbaar werk heeft verricht, dan dat iemand hem belde om hem die functie uit het niets aan te bieden.

 2. Als mijn leven ook van zo’n leien dakje ging…
  Prestatie na prestatie na prestatie zie je voorbij komen. Dit kan een gewoon mens niet bereiken, denk je dan. Het leven van haar moet vast heel erg makkelijk zijn. Dat iemand zoveel presteert op een bepaald gebied in haar leven betekent waarschijnlijk dat er minder gepresteerd wordt op een ander gebied. En misschien is dat juist waar jij shinet! Je kan namelijk alles hebben, maar dat kan niet allemaal tegelijk.

 3. Als ik zulke rijke ouders had…
  Met rijke ouders ben je natuurlijk wel iets in je voordeel, maar geld helpt je alleen maar op weg. Een goed netwerk, goede skills en een gun-factor kun je niet kopen.

 4. Hoe kunnen ze dat huis betalen?
  Er komt altijd een enkeling voorbij met een goed gevulde portemonnee. En die kunnen zich paleisjes veroorloven. Maar ervaring leert dat het vaak hele goede spaarders zijm die heel verstandig thuis te koken in plaats van impulsieve etentjes buiten de deur of een extravagante shoppingspree houden.

 5. Wat ziet hij in haar?
  Als de jongen waar je al tijden een crush op hebt, opeens date met iemand anders dan jijzelf of een kopie van Doutzen Kroes, kun je daar met je verstand niet bij. Als je heel eerlijk bent zou je waarschijnlijk friendly met haar kunnen zijn als ze een nieuwe collega was geweest, maar dat zij er vandoor gaat met de man waar je over fantaseert, is onvergeeflijk.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Talking points