Ik beken: ‘Ik werd verliefd op een bekende crimineel’

Veronica verloor haar hart aan Tino, lid van een bekende motorbende met dertien jaar gevangenisstraf

Hipster couple playing cards on sofa
Frank and HelenaGetty Images

Veronica (29) – die een pr-bureau runt – verloor haar hart aan Tino, lid van een bekende motorbende met dertien jaar gevangenisstraf achter de rug. ‘Onze relatie is zowel passievol als slopend.’

Een te lieve vriend

“Mijn vorige vriend was een echte lieverd. En precies dát stoorde me zo aan hem. Ik wil een man die me prikkelt, uitdaagt. Iemand die me verrast met grote of kleine dingen. In plaats daarvan hoorde ik mezelf praten over de supermarktaanbiedingen en keken we samen naar cupcakeprogramma’s op TLC.

Ik maakte het uit, maar na een maand kwam ik erachter dat ik zwanger was. Toch wist ik heel zeker: ik had liever co-ouderschap dan weer een relatie met mijn ex. Ik denk dat ik op een man projecteer hoe ik zelf wil zijn: passievol. Sprankelend. Ik zoek vuurwerk, zowel in bed als daarbuiten.En toen ontmoette ik Tino, de man van wie je moeder hoopt dat je hem nooit treft. Tino is lid van een beruchte motorclub die vaak het nieuws haalt, en heeft dertien jaar vastgezeten. Ik zat naast hem op een terras, keek naar hem, en het enige wat ik dacht, was: die móet ik hebben. Gelukkig was hij single.

Passie

Mijn relatie met Tino is zowel passievol als slopend. Het ene moment neemt hij me mee naar een club of rijden we spontaan naar Parijs, het andere hebben we een flinke clash en daarna extatische goedmaakseks. Die variatie vind ik aantrekkelijk. Geen dag is hetzelfde met hem.

We zijn nu acht maanden samen en Tino komt en gaat wanneer hij zin heeft. Soms kijken we tv en moet hij ineens een paar uur ‘weg’. Ik heb geen idee waar hij dan naartoe gaat. Dan ben ik vaak bang dat hij niet meer terugkomt. Ik vraag ook niet waar de grote hoeveelheid contant geld die hij altijd bij zich draagt vandaan komt. Hij is ontzettend lief en goed voor mij en mijn dochter van nu zes. En ik ben geen moment bang voor hem.

Een relatie met een crimineel

Tegen vriendinnen laat ik niet veel los. Ik ben bang voor hun vooroordelen. Ik weet wat er tussen Tino en mij is: een knallende chemie waar niemand tussenkomt. Maar aan de andere kant kan ik wel raden wat ze van Tino vinden met zijn vele tattoos, strakke leren broeken en Harley. Daarom vertel ik nu mondjesmaat over leuke dingen die we doen en hoe fijn we het samen hebben, in de hoop dat ze hem het voordeel van de twijfel gaan geven. Ook mijn ex weet niet van deze relatie. Pas wanneer Tino en ik een jaar samen zijn, licht ik hem in. Dan weet ik zeker dat onze relatie geen eendagsvlieg is. Mijn ouders en ik zijn erg close. Zij hebben Tino inmiddels wel ontmoet en dat ging moeizaam. Tino is geen prater of toonbeeld van hoffelijkheid. En na de lunch drinkt hij rustig zijn eerste biertje. Maar ze zien dat hij zijn best doet en dat ik eindelijk weer gelukkig ben.

Tino geeft mijn leven vaart. Ik ben allergisch voor sleur. Dat hij geheimen heeft en ik dus nooit alles zal weten over hem, accepteer ik. Waarschijnlijk zijn het ook dingen die ik niet wil weten, of beter niet kan weten. Ik ben wel voorzichtig als het om mijn dochter gaat. Zo komen Tino’s vrienden alleen op bezoek wanneer zij bij haar vader is. Of we dertig jaar bij elkaar blijven weet ik niet, ik hoop het in ieder geval wel. Wat ik zeker weet, is dat mijn leven met Tino geen moment saai is. Ik ga voor spanning en avontuur.”

Dit verhaal stond in Glamour's augustusnummer van 2016. Meer spannende verhalen zoals deze? Glamour's gloednieuwe crime special is hier! Bestel 'm nu en hij ligt binnenkort op je deurmat. En maak je maar niet druk over extra kosten: de verzendkosten, die betalen wij! Bestel 'm hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points