Ik beken: ‘Mijn man draagt hakken en felrode lipstick’

"Een avond per twee maanden logeer ik bij een vriendin of mijn moeder en wordt Stefan Jacky"

ik-beken-mijn-man-verkleedt-zich-tijdelijk-als-vrouw
Lauren Hillebrandt

Jarenlang dacht Hanneke (36) dat ze een perfect huwelijk had. Maar haar man bleek een groot geheim voor haar te hebben: hij kleedt zich soms als vrouw.

“De avond ervoor zei Stefan nog dat hij me zo vreselijk had gemist. Ik was teruggekomen van een vriendinnenweekend. Met een wijntje in de hand had ik hem mijn nieuwste aankopen getoond die ik tijdens het shoppen had opgeduikeld. Ik voelde me de gelukkigste vrouw op aarde.

Lange, zwarte haren

De volgende dag staarde ik bij het opmaken van ons bed naar de lange zwarte haar op zijn hoofdkussen. Ik ben blond. Hij heeft een escort geboekt, dacht ik meteen, maar ik verdrong die gedachte snel. In onze verkeringstijd, veertien jaar geleden, hadden we elkaar beloofd nooit met anderen te rommelen.

Stefan zou me nooit bedriegen. Koortsachtig dacht ik na: de ene buurvrouw was blond, aan de andere kant woonde een bejaard stel. De Antilliaanse dame op de hoek had kort haar. Ik bleef piekeren en verschoonde uiteindelijk in tranen het bed om meer ‘bewijs’ te vinden, een slipje misschien. Maar er lag niets. Met een smoes keek ik in Stefans telefoon. Ik zag niets vreemds.

Ik moet je iets vertellen...

Ik hield het niet meer; met de haar tussen mijn vingers confronteerde ik Stefan. Ik verwachtte een biecht over een slippertje, desnoods dat hij iemand in nood onderdak had geboden. Maar dat was het niet. ‘Ik moet je iets vertellen,’ begon hij. Mijn hart stond even stil.

Die avond hoorde ik voor het eerst over crossdressing: het verlangen om tijdelijk van het andere geslacht te zijn. Het had niets met travestie te maken, en Stefan was honderd procent hetero. Stomverbaasd was ik. Ging dit over Stefan? Mijn rots? We hadden altijd een prima seksleven gehad. Murw ging ik slapen.

Ordinaire leren rokjes

Toen ik het de volgende dag googelde, leerde ik dat crossdressing vrij onschuldig is. Toch was ik woedend, het zat me vreselijk dwars dat Stefan me nooit eerlijk over zijn verlangen had durven vertellen. Ik dacht dat we alles deelden, vertrouwde hij me dan niet genoeg? Ik was zo teleurgesteld en bang voor het onderwerp dat ik zijn aanrakingen de eerste tijd niet verdroeg.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Pas na een maand of drie raakten we weer in gesprek. Ik zat met zo veel vragen. Zo wilde ik weten of hij weleens mijn kleding had gebruikt. Stefan ontkende. Wel had hij een oude lippenstift uit de vuilnisbak ‘gered’ en gehouden. Zijn kleding, vooral ordinaire leren rokjes, lingerie en de bewuste pruik, bewaarde hij in een oude sporttas op zolder. Huilend liet hij het me zien, vol schaamte omdat ik hem had betrapt, en tegelijkertijd doodsbang dat ik hem zou verlaten.

Jacky

Stefan en ik zijn blijven praten. Ik wilde hem begrijpen, hoe moeilijk ik dat ook vond. En we hebben afspraken gemaakt. Een avond per twee maanden logeer ik bij een vriendin of mijn moeder en wordt Stefan Jacky, want zo noemt hij zichzelf dan. In vrouwenkleding chat hij voor de computer met andere crossdressers. Dat hij zichzelf daarbij bevredigt, heb ik geaccepteerd.

Ik heb het zelfs liever zo dan dat hij echt vreemdgaat. Nog steeds vind ik het vreselijk om me mijn man voor te stellen in een panty met hakken en felrode lippen. Ik heb het er niet voor over om Stefan kwijt te raken om zijn fetisj, maar ik wil er ook niets mee te maken hebben. Stefan zegt dat dit voor hem genoeg is, vertelt me regelmatig dat ik de meest fantastische vrouw ben die hij zich kan wensen. Dan stokt mijn adem een kort moment en laat ik alles los, want Stefan is zo veel meer dan Jacky. En door deze ervaring heb ik geleerd dat echte liefde alles overwint.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points