Bijna negen jaar geleden werd Christel (36) verkracht door een onbekende. Ze heeft het nog steeds niemand verteld, zelfs niet aan haar man. ‘Ik schaamde me.’

Paniek
“Dag lekkertje,” hoorde ik, en op datzelfde moment werd ik van mijn fiets getrokken. Meteen voelde ik twee handen onder mijn T-shirt graaien. Ik was totaal in paniek, maar het stomme is dat ik op dat moment vooral bang was dat mijn fiets beschadigd was.

Maar 4 kilometer
Het was een heerlijke zomerdag geweest. Ik had gezwommen met vriendinnen. Bij het afscheid zwaaide ik vrolijk. Ik hoefde maar vier kilometer naar huis te fietsen. Het lange bospad was ik al zo vaak gepasseerd dat ik er niet bij nadacht. Tot ineens die man op het zandpad stond.

'Mijn wangen waren nat van de tranen en zijn spuug omdat hij me al die tijd was blijven zoenen'


Gelachen
Ik had hem wel gezien bij het zwembad. We hadden zelfs even naar elkaar gelachen, maar omdat mijn relatie net verbroken was, had ik geen zin in verder contact. Toch moet ik iets bij hem getriggerd hebben, want hij wachtte me nu op.

Niet sterk genoeg
Zijn auto stond verderop. Hij was groot en gespierd, hield me aan en voor ik het besefte, drukte hij zijn lippen op de mijne en perste zijn tong naar binnen. Walgelijk vond ik het, en vooral nat. Ik trok mijn hoofd terug, duwde hem weg, maar ik was niet sterk genoeg.Met zijn volle gewicht gooide hij me op de grond, ritste zijn gulp open en drong zich met geweld in me. Toen hij klaar was, liet hij me liggen. Het vreemde was dat hij nog wel mijn fiets opraapte voor hij vertrok. Mijn wangen waren nat van de tranen en zijn spuug omdat hij me al die tijd was blijven zoenen.

Niks zeggen
Eenmaal thuis durfde ik niets te zeggen. Sinds mijn relatiebreuk woonde ik weer bij mijn ouders, maar ik merkte dat het tussen hen niet meer goed zat. Ze maakten veel ruzie. Ook die dag hadden ze woorden. Ik vond het ongepast om mezelf daar tussen te wurmen.

Douchen
Omdat ik amper geloofde wat er was gebeurd, ben ik eerst gaan douchen. Toen ik weer beneden kwam, waren mijn ouders allebei vertrokken.

Uitgelokt
Ook mijn vriendinnen vertelde ik niets. Ik dacht, zeker die eerste weken, dat ik mijn verkrachting had uitgelokt. Ik had toch immers zelf gelachen naar de dader? Hij had dat misschien opgevat als flirten. Ik schaamde me ook. Ineens was ik een slachtoffer. Ik wilde absoluut niet zo behandeld worden. Ik ben juist altijd supersterk. Dat zou ik nu ook zijn. En dus zweeg ik.

Scheiding
Niet lang daarna gingen mijn ouders scheiden. Mijn vader had een ander en focuste op zijn nieuwe leven. Mijn moeder werd verteerd door zelfmedelijden. Ze vertoonde zo’n hevig slachtoffergedrag dat al mijn aandacht naar haar ging. Dat kwam me prima uit: ik hoefde niet na te denken over mezelf.

Niemand weet ervan
Acht jaar later weet nog steeds niemand van mijn verkrachting. Zelfs mijn man niet. Dat is een bewuste keuze. Zijn zus heeft helaas ook een nare seksuele ervaring gehad. Dat heeft hem erg aangegrepen. Het voelt daarom verkeerd om hem met mijn verleden te belasten.

Vreselijke pech
Ik heb alles in de loop der jaren een plek gegeven. Ik zie mijn verkrachting als vreselijke pech. Het was ontzaglijk klote, maar gelukkig zijn niet alle mannen zo. Ik wil positief denken, ondervind er goddank geen nadelen van. Ik haat mannen niet, fiets nog alleen en slaap prima.

Mijn verkrachter
Mijn verkrachter heb ik nooit meer gezien. Toch vrees ik de dag dat ik hem tegenkom. Waar ik het meest bang voor ben, is dat alle wonden dan weer openrijten en ik uiteindelijk wél instort.