Reality story: 'Door mijn ex kan ik geen kinderen krijgen'

Nikki (33) heeft nu een nieuwe relatie en wil graag kinderen, maar dat lukt niet

Young Women Looking At Pregnancy Test
Ashley Armitage / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Nikki (33) was negen jaar samen met Jason, maar hij bedroog haar. Ze heeft nu een nieuwe relatie en wil graag kinderen, maar dat lukt niet. ‘Doordat Jason niet eerlijk was, ben ik onvruchtbaar.’

De eerste ontmoeting

“Toen Jason die eerste dag op de universiteit met me flirtte, dacht ik dat ik de loterij had gewonnen. Hij was spontaan en grappig, en had het uiterlijk van een model. Ik kon niet geloven dat hij op mij viel, maar het was zo. Jason behandelde me als een prinses. Na een jaar gingen we samenwonen. We hadden een droomleven, reisden veel en gaven fantastische etentjes. Ik bleef goed voor mezelf zorgen en sportte vaak. Toch zag ik Jason regelmatig flirten. Wanneer ik er iets van zei, vond hij dat dat moest kunnen. “Ik kom altijd thuis eten.” Wantrouwig was ik niet: Jasons verhalen klopten steevast.

Tot die keer dat in de supermarkt zowel Jason als de knappe caissière bloosden bij het afrekenen. Ik vond het maar raar. Twee weken daarna gedroegen dat meisje én Jason zich weer erg vreemd. Thuis ben ik gaan zoeken. Dat leverde niets op, behalve een vreemde strip pillen in de badkamer. Op Google ontdekte ik dat het een antibioticum was. Ik praatte met Jason. Hij kende het meisje enkel uit de supermarkt. De medicatie was tegen een vermoedelijke keelontsteking. Ik was teleurgesteld.

Geslachtsziekte

Waarom had Jason nooit verteld dat hij zo’n keelpijn had dat hij naar de dokter was geweest? Het zat me niet lekker. Via een gezamenlijke vriend vond ik de caissière op Facebook. En ja hoor, op haar profiel stond een mierzoete foto van haar met Jason. Love of my life, stond erbij. Ik werd kotsmisselijk. Thuis ben ik als een razende door Jasons spullen gegaan. Ik achterhaalde dat hij zo’n tweemaal per jaar azitromycine kocht: de antibiotica uit de badkamer. Op aanraden van een vriendin ging ik naar de dokter. En ja hoor: ik had chlamydia.

Jason had deze geslachtsziekte waarschijnlijk al voor onze kennismaking. Hij heeft het negen jaar lang niet aan mij durven vertellen, maar het wel aan mij doorgegeven. Dat verklaart ook waarom hij altijd wilde douchen vlak voor het vrijen; blijkbaar had hij een druiper. Omdat ik hem telkens opnieuw besmette, slikte hij regelmatig antibiotica. Zelf heb ik er nooit iets van gemerkt. Ik had nooit jeuk of pijn bij het plassen.

Pelvic inflammatory disease

De impact van Jasons keuze besef ik nu pas. Want een halfjaar na zijn vertrek en alle verhalen over nog veel meer avontuurtjes, ontmoette ik Derek. Hij was zoveel liever en hij is helemaal van mij. We willen graag kinderen. Maar zwanger worden lukt – nu al twee jaar – niet. Mijn chlamydia is bijna tien jaar niet behandeld. Daardoor heb ik PID gekregen: pelvic inflammatory disease. Dit kan infecties en abcessen veroorzaken maar ook, zoals in mijn geval, onvruchtbaarheid. Wat is Jason een ongelooflijke schoft geweest. Zijn eigen hachje was belangrijker dan mijn toekomst. Door dit ‘vonnis’ voelde ik me zo gefrustreerd en boos dat ik driftbuien kreeg. En ik werd er zo verdrietig van dat ik een tijdje in therapie moest.

'Mijn chlamydia is bijna tien jaar niet behandeld'

Gelukkig kreeg en krijg ik veel steun van mijn ouders en Derek. Ik ben nog steeds vreselijk boos. Derek en ik praten veel, huilen veel, en langzaam lachen we ook weer. Met het doorlopen van de medische molen oriënteren we ons nu ook op adoptie. Want wat niemand me kan afpakken is de hoop op een kindje.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points