Ik ben een gezonde vrouw voor wie 'size zero' een geschenk uit de hemel is

Eten wat je wilt en toch nooit boven de 50 kilo uitkomen

gezonde-vrouw-size-zero-geschenk
Christopher Campbell

Zo onzeker als sommige vrouwen kunnen zijn over hun lovehandles zo onzeker kan ik zijn over het ontbreken ervan. Ja, echt waar! Ook met maatje 32/34 kom je bodyshamers tegen. Zo verscheen er onlangs een bikinifoto van Mary-Kate Olsen waarop ze 'te mager' zou zijn. De reacties daarop waren heftig, maar op de foto zag ik mijn eigen figuur terug. Ouch!

Advertentie - Lees hieronder verder
beachbody

selfshaming

 1. "Ik hoor steeds: je moet meer eten."
  Ook al neem ik weight gainers, giet ik mezelf vol met volle chocolademelk, eet ik zes tot acht keer per dag gezonde en vette maaltijden, ik kom geen grammetje aan. Wél moet ik dan drie keer op een dag naar het kleinste kamertje.

 2. "Ik heb een lijstje met trucjes om gezond aan te komen."
  Daarom heb ik dus altijd die <insert vette nootjes> bij me. Ik stop om de twee uur iets in mijn mond. En ik sta in de sportschool om met krachttraining rondingen te kweken, niet om nog slanker te worden.

 3. "Ik ben nog altijd op zoek naar het ultieme aankomdieet."
  Ook al pas ik de bovenstaande tips al jaren toe: ik heb nog steeds het 'te magere' figuur van Mary-Kate Olsen.

 4. "Broeken vinden in mijn maat is een ramp."
  Gelukkig zijn er nu in veel winkels ook broeken te vinden in maat 23 en 24. Maar een passende vintage Levi's ga ik van mijn levensdagen niet vinden.

 5. "Alles valt bij mij vanzelf oversized."
  Het is niet mijn bedoeling die pantalon zo shabby chic te dragen, hoor. Hij valt gewoon van mijn heupen. Mijn punt? Bodyshaming is nooit op zijn plaats. En bij iedere vorm: dik, dun, groot, klein of heel gemiddeld zit er soms meer achter dan je denkt.
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Psyche