Dit is de meest gevarieerde werkgever van Nederland

Defensie alleen voor mannen? Think again

gevarieerde-werkgever-werken-bij-defensie
Defensie

Het is de vraag van veel scholieren, studenten en net-afgestudeerden. Waar ben ik goed in? Waar liggen mijn kwaliteiten? Wat vind ik belangrijk in een baan? En waar kan ik mezelf ontplooien?

Geef jij een antwoord als: ik ben goed in secuur werken, in samenwerken en ik kan in oplossingen denken. Ik wil in mijn werk mensen helpen of inspireren. Ik wil me nuttig voelen. Dan is er een werkgever die jou heel graag wil hebben. Een werkgever waar jij misschien al snel aan voorbij zou gaan.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Niet tijgeren
Denk je Defensie, dan denk je misschien aan tijgeren door de modder, schieten en uitgezonden worden op missie. Voor dat laatste moet je wel openstaan, maar dit zijn echt niet je dagelijkse werkzaamheden. Het eerste en tweede is absoluut niet het geval. Uiteraard zijn er gevechtsfuncties. Maar er is meer, zoals je in bovenstaande video kunt zien.

Mannenwereld
We snappen het best als je de 'mannencultuur' intimiderend vindt. Maar dat hebben we als vrouwen (en mannen!) zelf in de hand. Eén van de vrouwen zegt in de video: ''We leven in de 21e eeuw dus mocht het een mannenwereld zijn, dan kunnen we daar nu wel mee ophouden.'' Amen, zuster, amen. Er werken al geweldige vrouwen bij Defensie, en ze kunnen wel wat meer vrouwelijke collega's gebruiken.

Van koken tot plannen
Bij Defensie zijn totaal verschillende mensen nodig. Want er zijn verschillende richtingen als logistiek, personeel & organisatie, ICT, verzorging (van verpleegkundige en arts tot psycholoog), catering en communicatie. In al deze banen krijg je bijna gegarandeerd een goede band met collega's. De functies geven je allemaal een nuttig gevoel én avontuur. Reken maar dat jij je ontplooit en dat je persoonlijk groeit binnen een opleiding of baan bij Defensie.

Verder lezen
Benieuwd naar de opleidingen en vacatures? Defensie zoekt goede krachten van VMBO tot WO niveau. Hier kun je meer lezen over vrouwen bij Defensie en dit zijn alle banen die je kunt kiezen en richtingen die je opkunt. (Pas op, je bent zo een paar uur verder met klikken, kijken en lezen. Dit is érg interessant).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points