Handig voor sloddervossen: zó houd jij je huis voortaan opgeruimd en schoon

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Furniture, White, Room, Interior design, Living room, Coffee table, Floor, Table, Property, Wall,
getty images

Staat de vieze vaat van eergisteren nog steeds op het aanrecht? Loop jij rood aan wanneer gasten onverwachts jouw niet-opgeruimde kamer binnenlopen? Dan lijkt het erop dat je een rommelig huis hebt.

Spontane vriendenbezoekjes
Hoeveel fijner zou je leven zijn als je één van die nette mensen bent, wiens huis spontane ‘hé-ik-dacht-ik-ben-in-de-buurt-dus-ik-kom-effe-langs!’-bezoekjes van vrienden aankan.

Lifehacks
Popsugar
heeft voor ons vijf dagelijkse gewoontes van opgeruimde mensen op een rijtje gezet. En ze waren ook nog eens zo aardig om uit te vogelen hoe wij deze gewoontes kunnen overnemen. Fijn!

Maak je bed op
Voordat je de deur van je slaapkamer dichtslaat maak je je bed op. Deze handeling lijkt simpel, maar geeft meteen een gevoel van orde in de slaapkamer. Op deze manier kan jij je dag productief beginnen.

Koop ordners, mappen en opbergdozen
Categorizeer al je spulletjes, van haarelastiekjes tot je oude dagboek, en order ze in de daarvoor bedoelde bakken. Minder chaos. Fijn.

Stel niet uit
Zit je ook zo tegen die taken (lees: vuilnis buitenzetten, douche schoonmaken) aan te hikken? Maak een lijst met alle to do’s, en begin direct. Niet over tien minuten. Nu. Je zult tevreden zijn als je taken zijn afgerond.

Ruim je kleren van vandaag op
Hoe verleidelijk het ook is om thuis te komen en gelijk in die trainingsbroek te schieten; ruim je kleren op. Nette mensen nemen de tijd om kleren terug te hangen op hangertjes, op te vouwen of in de wasmand te doen. Die beruchte 'hier-gooi-ik-al-mijn-kleren-op'-stoel is dus verleden tijd vanaf nu.

Ga nooit slapen met een vieze keuken
We weten dat je van afterdinnerdips moe wordt. En die berg afwas lijkt alleen maar groter te worden hoe langer je er naar kijkt. Duik niet gelijk je bed in, maar ruim je keuken op. Hoe langer je het laat staan, hoe viezer de vaat wordt. En hoe moeilijker schoon te maken. Dus doe jezelf een plezier en was alles direct af.

Je weet wat ze zeggen: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points