Yolanda Hadid over haar ziekte van Lyme: 'Mijn man wilde niet meer voor mij zorgen'

Van een glorieus leven naar een leven in bed

yolanda-hadid-dwdd-lyme
Still DWDD

Yolanda Hadid leefde als een ster in Beverly Hills. Getrouwd met de almachtige muziekproducent David Foster, moeder van de drie meestgevraagde modellen (Gigi, Bella en Anwar) en bevriend met heel bekend Hollywood - onder wie Dr. Phil en Oprah, die als 'intimie' worden beschouwd. Niets was te veel.

Maar toen werd ze ernstig ziek. Van een glorieus leven naar een leven in bed. Nadat ze 106 artsen had geraadpleegd, wist ze nog steeds niet wat er met haar aan de hand was. Totdat in 2012 een Belgische arts (out of all places) Yolanda diagnosticeerde met de ziekte van Lyme. Over haar ziekte en de daarbij horende strubbelingen schreef ze het boek Believe me, in het Nederlands vertaald als Hoor me.

Strijden voor gehoor
Tegen Matthijs van Nieuwkerk vertelt de 54-jarige Yolanda dat niet alleen haar lijf te kampen had met tegenslagen, maar ook haar huwelijk. "In Amerika gaat alles snel, alles is veranderlijk. Het is niet alleen moeilijk voor degene die ziek is, maar ook voor degene die voor de zieke moet zorgen. Hij had er genoeg van, en dus ging hij bij me weg."

Iets waar Yolanda zich al snel bij neer legde, zo blijkt. "Het is hard, maar waar. Ik was alleenstaande moeder van drie kinderen, dus ik moest door."

Niet de enige
Na onderzoek bleek dat niet alleen Yolanda, maar ook haar twee jongste kinderen, Bella en Anwar, de ziekte hebben. 'Hoe kan dat nou?' vraagt Matthijs zich af. "We leefden in Santa Barbara op een paarden farm, de kinderen waren altijd buiten," legt ze uit.

Meer onderzoek
Om meer erkenning voor en onderzoek naar de ziekte te bewerkstelligen, heeft de moeder van de wereldberoemde modellen een boek geschreven. Haar grote vraag is niet hoe ze eraan zijn gekomen, maar 'hoe komen we er vanaf?!'.

Matthijs sluit af met de vraag wat ze in de Efteling deden afgelopen week. "Als tussenstop richting Parijs Fashionweek zijn we langs mijn moeder gegaan met wie het niet zo goed mee. Ze hadden één dag vrij en dus gingen we, zoals we vaker doen, naar de Efteling."

Bekijk het hele interview hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points