De succesvolle methode voor meer creativiteit en productiviteit

Een nieuw onderdeel voor je ochtendroutine

productief
MaskotGetty Images
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

"Morning pages" schrijven, het is een methode die al sinds 1992 wordt gebruikt door creatievelingen, en met creatievelingen wordt iedereen bedoelt. Want je hoeft geen beeldhouwer of schilder te zijn om creatief te zijn. Het inrichten van je huis, organiseren van feestjes, tijd met familie en vrienden, en ideeën bedenken op werk, het heeft allemaal met creativiteit te maken.

Pen en papier
Voor mensen die voelen dat ze hierin zijn vastgelopen, heeft scenarioschrijfter Julia Cameron het schrijven van morning pages bedacht. Wat houdt het in? Heel simpel. Elke dag schrijf je, het liefst als onderdeel van je ochtendroutine, drie pagina's. Benodigheden: pen, papier, stoel en tafel. Of je schrijft het vanuit bed, kan ook. En wat je schrijft maakt niet uit, als je maar drie pagina's volmaakt.

'90s hit

Deze methode werd beschreven in het boek The Artist's Way dat in 1992 uitkwam. Sindsdien zijn miljoenen exemplaren van verkocht. Mensen zweren bij het boek en de methode. En online zijn er talloze verhalen van wát mensen 's ochtends schrijven. Soms zijn het zorgen, to do-lijstjes voor de dag, ideeën, frustraties, alles wat maar in je hoofd zit.

Tabbladen verwijderen
Door domweg te schrijven, verwijder je de vele overbodige tabbladen die openstaan in je hoofd. Dat is vaak de conclusie van mensen die zweren bij het schrijven van morning pages. De twijfels over jezelf of situaties die je dwarszitten, werk je uit je systeem door het van je af te schrijven. Alleen maar schrijven! De meesten lezen het niet eens terug. Daarbij werkt het zo goed, omdat je elke dag al iets volbrengt voordat de dag is begonnen. En het blijkt dus dat mensen veel nieuwe inzichten krijgen en er goede ideeën boven komen, door wat tijd te besteden met alleen maar pen en papier. Zou jij het overwegen?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points