Keira Knightley over seksscènes, haar lichaamsbeeld en mental health

Preach woman preach!

'The Aftermath' World Premiere - Red Carpet Arrivals
Kristy SparowGetty Images

Keira Knightley (33) zit al meer dan 20 jaar in het acteervak en ook zij wordtopener over thema's als mental health, lichaamsbeeld en het probleem met seksscènes. Tijdens persinterviews voor haar nieuwe film The Aftermath zei ze de volgende dingen.

Over mental health
In de film wordt aangetoond hoe belangrijk het is om het gesprek over mentale gezondheid aan te gaan. Keira draagt daar in het interview aan bij door te onderstrepen hoe belangrijk het is dat we beseffen dat we allemaal feilbare mensen zijn. "Vooral jonge mensen moeten horen dat iedereen wel eens breekt. Dit hoort bij het leven." Het dieptepunt erkennen én om hulp vragen, is volgens de actrice de manier om hier mee om te gaan. "Dieptepunten zouden geen schaamte moeten oproepen." De actrice wordt ook persoonlijk. "Ik zit hier in een geweldig mooie jurk, maar daarin zit een gewoon mens. Natuurlijk zijn er ook voor mij momenten geweest dat ik het even niet aankon. En gelukkig kon ik me de hulp veroorloven die ik nodig had." Het is oké om te huilen, concludeert Keira. "En dít moeten vooral mannen vaak genoeg horen."

Over seksscènes
"Ik ben een sergeant wanneer het op seksscènes aankomt", antwoordt Knightley als de interviewer vraagt hoe ze deze filmmomenten benadert. "Want over het algemeen ben ik de enige vrouw in de ruimte," zegt ze met een blik in de ogen die uitdrukt dat ze dat ook idioot vindt. "Ik geef duidelijk aan waar ik me prettig bij voel. Ik laat sommige eisen noteren in het contract voor het schieten van de film, en ik heb het laatste woord over de scène bij de regisseur." Terecht merkt ze op dat zij als gevestigde actrice in een positie zit waarin ze dit allemaal 'makkelijk' eist. "De bescherming rondom seksscènes moet gaan naar jonge, beginnende actrices." Glimlachend vervolgt ze dat ze seksscènes zo on-sexy mogelijk ingaat. Keira vertelt ook dat het naakte lichaam in deze nieuwe film niet van haar is. Na de bevalling van dochter Edie zet ze daar een body double voor in. De reden hiervoor geeft ze niet.

Over lichaamsbeeld
Het lichaamsbeeld van deze actrice is om te juichen. "Ik heb helemaal tevreden met mijn lichaam", vertelt ze desgevraagd, "want weet je, het heeft best wel iets geweldigs gedaan. Het heeft een mens gebouwd, gedragen en op de wereld gezet en het vervolgens gevoed. 'An actual real life human being!' zegt ze heel droog. "Het ziet er niet meer uit als vóór de baby, en misschien verschijnt het nooit meer op witte doek, maar ik ben volledig tevreden met mijn lijf." En ook voor mensen die geen kind hebben voortgebracht, benadert Knightley het lichaam functioneel. "Het lichaam dat je hebt is het enige lichaam dat je zult hebben en het kan heel veel. Je moet geen ander lichaam willen, want dat wordt het niet. Het is wat het is, en dat is oké. Zorg er goed voor.

Nieuwe film
Keira Knightley is op perstour voor haar nieuwe film The Aftermath. Hierin speelt ze echtgenote die in 1946 naar Berlijn afreist om daar herenigd te worden met haar man, die als Britse kolonel de taak heeft om de stad weer op te bouwen. The Aftermath is vanaf 28 maart te zien in Nederlandse bioscopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points