Anouk brengt een ode aan powervrouwen in nieuwe videoclip

Haar single It's A New Day is nu uit

anouk-it-s-a-new-day-videoclip-youtube
YouTube

Dat Anouk één van de powervrouwen van Nederland is, moge duidelijk zijn. De rockzangeres staat altijd haar mannetje, komt voor haar mening uit en verontschuldigt zich daar niet voor.

Extra leuk dus dat Neerlands eigen powervrouw een ode brengt aan inspirerende vrouwen over de hele wereld. De videoclip van haar nieuwe lied It's A New Day is uit. In de video kruipt Anouk in de huid van 27 iconische vrouwen. Denk aan Michelle Obama, Coco Chanel, Marie Curie, Serena Williams en zelfs een fictieve vrouw: Mona Lisa.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Onder de video legt Anouk uit waarom ze deze vrouwen heeft gekozen.

"Een paar van deze vrouwen zijn de eerste die erkenning hebben gekregen in hun expertisegebied. Anderen hadden de moed om voor zichzelf op te komen en de eerste stap te nemen in de richting van gendergelijkheid. En weer anderen zijn huidige leiders en activisten."

Inspiratie
Wat al deze vrouwen gemeen hebben? "Ze vechten allemaal voor waar ze in geloven en zijn daarom een voorbeeld voor de hedendaagse maatschappij en een inspiratie voor jonge vrouwen over de hele wereld," aldus Anouk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points