Jessie Maya (22): 'We zouden juist moeten genieten van onze verschillen'

Aan Glamour vertelt Jessie hoe ze erachter kwam dat ze in het verkeerde lichaam is geboren

Blue, Clothing, Beauty, Model, Photo shoot, Fashion, Fashion model, Yellow, Dress, Shoulder,
Jasper Rens van Es

Glamour's mei-issue staat in het teken van respect. Een nummer waarin we een vuist maken voor liefde. Dit doen we samen met gamechangers die elke dag het verschil proberen te maken.

Een van die gamechangers is Jessie Maya (22). Ze werd bekend met haar video’s over make-up en haar transitie tot vrouw. Zelf kon ze tijdens haar eigen transitie weinig vinden over dit proces, dus besloot ze zelf maar voor de camera te stappen. De teller staat op YouTube inmiddels op meer dan 250.000 abonnees. Inmiddels is ze een bekende YouTuber en deelt ze ook make-up tutorials.

'Probeer te begrijpen hoe iemand denkt'
Aan Glamour vertelt Jessie hoe ze erachter kwam dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. “Ik werd niet als Jessie geboren, maar als Jeroen. Op mijn elfde kwam ik erachter dat ik me helemaal geen jongen voelde, maar een meisje. Helaas heb ik toen mijn genderdysfore gevoelens ver weggestopt. Het duurde tot mijn zestiende, toen ik bij Loiza Lamers – die openlijk trans was – in de klas kwam, voordat ik er voor uit durfde komen dat ik transgender was.

Jessie weet dat mensen nooit allemaal hetzelfde gaan denken, maar volgens haar zouden we juist moeten genieten van onze verschillen. "Verdiep je in iemands verhaal en probeer te begrijpen waarom iemand bepaalde denkbeelden heeft, hoe moeilijk dat ook is. Ik probeer dat bijvoorbeeld met religieuze mensen die mijn trans-zijn niet accepteren. Met boos zijn en haten los je namelijk niks op."

Benieuwd naar het hele interview met Jessie? Dat lees je in het nieuwe nummer van Glamour dat nu in de winkel ligt.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points