Opgedoken video: Meghan Markle komt op voor vrouwenrechten in India

De Duchess zet zich al jaren in voor gendergelijkheid

meghan-markle-video-vrouwenrechten-india
Samir HusseinGetty Images

Als Hertogin van Essex en de vrouw van prins Harry houdt Meghan Markle zich regelmatig bezig met maatschappelijke thema's. Maar wist je dat de voormalige actrice zich al vóór haar huwelijk met Prins Harry inzette voor belangrijke kwesties?

Er is een nooit eerder vertoonde video opgedoken van Meghan Markle in India. Daar kwam ze drie jaar geleden op voor vrouwenrechten.

Gendergelijkheid
Meghan Markle reisde in 2017 naar India om te strijden voor gendergelijkheid. Met de Myna Mahila Foundation kwam ze onder andere op voor vrouwen die niet naar school konden gaan vanwege het gebrek aan hygiënische voorzieningen. De stichting zet zich ook in voor stabiel werkgelegenheid voor vrouwen.

Hygiënische voorzieningen
In de video zien we hoe de nieuwe toiletten voor vrouwen onthuld worden. Dat is een belangrijke stap. "Meisjes kunnen hier vaak niet naar school gaan, omdat er geen toiletten voor hen zijn," aldus Meghan.

Essay
Naar aanleiding van haar reisje schreef Meghan Markle destijds een essay over het probleem, met de titel 'Hoe ongesteldheid invloed heeft op potentie.' Ze beschrijft hoeveel negatieve invloed het menstruatie taboe heeft op kansen voor vrouwen. Wat blijkt? Ruim 113 miljoen meisjes tussen de 12 en 14 jaar lopen het risico van school te moeten vanwege het stigma rondom menstruatie.

Voor het geval je meer wil weten over dit probleem: kijk vooral de Oscar-winnende documentaire Period. End of Sentence op Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Psyche