Deze celebrities zijn open over hun abortus

"Ik denk er nog elke dag aan"

abortus-celebs
Jamie McCarthyGetty Images

Vorige week is er in de Amerikaanse staat Alabama een wet aangenomen waardoor abortus plegen nu strafbaar is. Naast dat veel celebrities geschokt op dit bizarre nieuws reageren, zijn er ook steeds meer beroemde vrouwen open over hun eigen abortus.

Milla Jovovich
De Amerikaanse actrice en model Milla schreef na het nieuws uit Alabama een lang bericht op Instagram. "Ik heb twee jaar geleden een noodabortus moeten ondergaan. Ik was vier en een halve maand zwanger en werd gefotografeerd in Europa. Ik ging in een vroegtijdige bevalling en moest de hele procedure wakker blijven. Het was één van de meest gruwelijke ervaringen die ik ooit heb meegemaakt. Het feit dat vrouwen misschien nog ergere abortussen moeten ondergaan, door de nieuwe wet, maakt mij misselijk."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nicki Minaj
Ook artiest Nicki Minaj is eerder open geweest. Toen ze ontdekte dat ze zwanger was, besloot ze voor een abortus te kiezen. "Ik was een tiener. Het was het allermoeilijkste wat ik ooit heb moeten doen. Het heeft mij mijn hele leven achtervolgd. Ik was er niet klaar voor en had niks te bieden aan een kind," vertelt ze aan Rolling Stone.

Amber Tamblyn
Vorige week is de hashtag #youknowme in het leven geroepen. Met deze hashtag delen vrouwen op social media hun abortusverhaal. Ook Two and a Half Men-actrice Amber Tamblyn tweette mee. "In 2012 had ik een abortus. Het was een van de moeilijkste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Ik denk er nog elke dag aan. Maar ik heb er geen spijt van. Het was de juiste keuze voor mij op dat moment. Hier twijfel ik niet over."

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Naya Rivera
Actrice Naya Rivera schreef over haar abortus in het boek Sorry Not Sorry: Dreams, Mistakes, and Growing Up. Ze speelde Santana Lopez in Glee. Tijdens haar werk voor de hitserie kwam ze erachter dat ze zwanger was. Ze besloot op haar carrière te focussen en de zwangerschap te beëindigen. "Het is niet iets waar veel mensen over praten, maar ik denk dat ze het wel zouden moeten doen. Ik hoop dat iemand daar iets uithaalt."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points