De reden waarom ik Zeeman beter vind dan Victoria's Secret

En de prijs voor beste commercial gaat naar..

victoria-s-secret-fashion-show-modellen-angels
Dimitrios KambourisGetty Images

Ja, ik heb lingerie van Victoria's Secret en nee, het is nog niet in mij opgekomen om mijn ondergoed bij Zeeman te shoppen. Maar voortaan ga ik dat wél overwegen. De reden hiervoor ligt bij de nieuwe commercial van Zeeman, die ik fantastisch vind.

Iedereen goed ondergoed

Zeeman lanceerde vorige week een ondergoedcampagne, inclusief een video om de nieuwe items aan te prijzen. "Zeeman deed onderzoek naar damesondergoed. En wat kwam eruit? Nou, niets," klinkt het in de reclame. "Want vrouwen dragen van alles. Het is maar net hoe je je voelt. Soms lief, soms sportief, soms comfortabel, en dan weer super sexy."

Diversiteit
Leuke tekst, inderdaad. Maar het zijn vooral de beelden die me enthousiast maken. Of beter gezegd: de vrouwen. Zeeman ging voor diversiteit in alle opzichten: huidskleur, maat, lichaamsbouw en leeftijd. Het allerbeste shot: de sexy-scène van de 65-jarige Hélène in een kanten body en haar man Ruud (72) in hemd en onderbroek.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Iedereen is sexy
Geniaal. Zeeman benadrukt wat we allemaal zouden moeten weten, maar niet allemaal uitdragen: dat seksualiteit iets voor iedereen is. Dat een 65-jarige net zo sexy kan zijn als een slanke twintiger.

Behalve bij Victoria's Secret
Waarom ik Victoria's Secret nu erbij sleep? Omdat het lingeriemerk wereldwijd veel wordt gezien als het boegbeeld van sexy. Dat is best gek, aangezien Victoria's Secretmodellen helemaal niet divers zijn. Ze hebben altijd maatje 32 of 34 (en erger nog: als ze maatje 36 hebben, worden ze plussize genoemd), zijn strak afgetraind en worden pas uitgekozen (of moet ik zeggen 'uitverkoren') na een selectie waar je u tegen zegt.

Drie keer hoera voor Zeeman
En dat is waar Zeeman voorloopt op Victoria's Secret. Waar VS mensen laat opkijken tegen een onbereikbare (en onwenselijke!) standaard van wat sexy is, gooit Zeeman het voetstuk de deur uit. De hele Zeeman-campagne schreeuwt 'iedereen is sexy'. En zo is het maar net.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking points