Onze tip aan Het Ministerie dat met ongevraagd kledingadvies kwam

"Een panty is niet verplicht, maar hangt samen met de roklengte en de conditie van de benen"

image
Woody Bos

Kunnen we stoppen met het bekritiseren van schaars geklede vrouwen? Daar hielden we een paar maanden geleden - toen er nog niet eens sprake was van een hittegolf - een pleidooi over. Het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid heeft deze memo even totaal gemist. Het is zo'n 35 graden, dus terwijl jij je waarschijnlijk bezighoudt met de kwestie hoe je zo zweetvrij mogelijk je (werk)dag doorkomt, vraagt het ministerie zich af of de conditie van je benen wel in orde is voor het dragen van een (lange) rok.

Kledingvoorschriften

Wat is het geval? Het ministerie deelde een plaatje via Twitter dat in een online folder van Arbo staat, en gaat over kledingvoorschriften tijdens warm weer. "Op warme dagen: rok of blote benen? Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt volgens de etiquette samen met de roklengte en de conditie van de benen."

Kortsluiting
Bedoelt het ministerie nu dat we een rok moeten laten hangen als we het scheermesje ook al even niet hebben aangeraakt? Blijkt nu dat het ministerie beschikt over een tijdmachine en een enkeltje 'jaren 50' heeft geboekt?

We zijn niet de enige die kortsluiting krijgt bij dergelijk kledingadvies. Op Twitter regent het reacties, waarvan een korte bloemlezing hieronder.

D66
Ook D66-fractieleider Rob Jetten zet vraagtekens bij de tweet. "Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen." Hij heeft al een appje naar het departement gestuurd waarin hij aangeeft dat het 'een misplaatste tweet' is. "Ik hoop dat Sociale Zaken snel kan aangeven dat dit niet de bedoeling is."

Excuus
En zo geschiedde. "Bedankt voor al jullie terechte kritieken op dit bericht. Wij gaan ons weer richten op gezond en veilig werken."

Opinie
Dat klinkt goed, maar wij zetten naast plannen maken voor gezond en veilig werken graag nog iets op hun to do-list: ons opiniestuk lezen, over het bekritiseren van schaars geklede vrouwen dus.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Psyche