Klaar met je baan? Droom je van een eigen bedrijf? Businesscoach Noor Hibbert geeft tips

Een inspirerend interview met de Britse psycholoog van het boek 'Just F*cking Do It'

Sitting, Leg, Leisure, Photography, Fawn,
Carissa Galo

Glamour tipt je graag fijn leesvoer, daarom beoordeelt boekrecensent Saraï van Well of het boek de moeite waard is of niet. Deze keer interviewt ze de Britse psycholoog en business coach Noor Hibbert, die bijna het boek 'Just F*cking Do It' uitbrengt.

Just Fucking Do It

Het zou zo een scène uit een goede romantische film kunnen zijn. Een zwangere vrouw wordt met 31 weken naar de spoedeisende hulp gebracht, ze gaat te vroeg bevallen. Ze is bang, weet niet wat ze moet doen. Ze belooft zichzelf en haar ongeboren kind dat als de bevalling niet doorgaat en de baby nog even blijft zitten waar ze hoort, ze haar baan zal opgeven en eindelijk haar dromen gaat najagen. Dit is alleen geen scène uit een film, maar de kickstart van de carrière van de succesvolle Britse psycholoog en businesscoach Noor Hibbert van ‘This is your dream.'

Hibbert zette eigenhandig twee succesvolle bedrijven op, waarvan de waarde binnen één jaar tijd opliep tot zes nullen. Deze maand brengt ze het boek ‘Just F*cking Do It’ uit, waarin ze vertelt over haar inspirerende verhaal. Hoe ze als klein meisje al een grote droom had en uiteindelijk een van de succesvolste business-coaches van Engeland werd. Glamour sprak de inspirerende coach aan de vooravond van de lancering van haar boek.

Hair, Face, Facial expression, Eyebrow, Hairstyle, Blond, Skin, Beauty, Chin, Lip,
Nabila Burija

Belofte
"Ik heb best een reis afgelegd. In 2011 werkte ik als manager van een resort op Ibiza. Toen ik zwanger raakte ben ik terug gegaan naar Engeland waar ik een baan als sales medewerker aannam. Die baan was echt verschrikkelijk, mijn baas was alles behalve aardig tegen mij waardoor ik iedere dag huilend naar huis ging. Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik toen geprobeerd om zelf een bedrijf op te zetten. Helaas zonder het gewenste resultaat, ik verdiende niet genoeg om mezelf te kunnen onderhouden. Terug naar mijn oude baan was de enige optie.

Daar ben ik fulltime blijven werken, maar ik begon ook aan een studie tot coach aan de universiteit. Dit ging goed totdat ik voor de tweede keer zwanger raakte en met 31 weken in het ziekenhuis belandde om te bevallen. Het idee dat mijn kind te vroeg zou worden geboren beangstigde me. Ik maakte dan ook de belofte aan mijzelf en mijn kindje dat wanneer de baby nog niet zou worden geboren, ik zou stoppen met mijn baan en mezelf zou richten op mijn droom. Met die baan ben ik gestopt."

Bedrijf
Hoewel Hibbert het vanwege haar zwangerschap rustig aan moest doen, besloot ze dat dit het moment was waarop ze haar eigen bedrijf zou starten. “Ik had geen plan B meer. Toen ik een mail voorbij zag komen over mensen die hun eigen Amazon-bedrijf opzetten, besloot ik daarvoor te gaan. Ik volgde een cursus om een bedrijf op te zetten, studeerde hard, ging all-in en verkocht in het eerste jaar meer dan 100.000 pond aan producten.” Toch bleef haar ambitie om coach te worden knagen. “Ik was afgestudeerd met een postdoctoraal diploma in coaching, maar was zo bezig met mijn bedrijf dat dat meer op de achtergrond was geraakt. In de vijftien maanden dat ik mijn Amazon-bedrijf had opgebouwd, besloot ik ook te investeren in een cursus om te leren hoe je een online coaching-bedrijf op moest zetten. Het was een grote investering van 5000 pond, maar ik deed het omdat mijn hart wist dat het juist was.”

Overwinnen
Hibbert, nu één van de succesvolste business-coaches van Engeland, vliegt jaarlijks meerdere malen naar het buitenland om te spreken op conferenties, gaf een TEDX-talk en helpt vrouwen bij het opzetten van hun eigen bedrijf. “Al is het altijd eng om een bedrijf op te zetten," vertelt Hibbert. “De grootste les en het belangrijkste advies dat ik kan geven is ‘overwin je angsten.' Ik heb echt mijn angsten moeten overwinnen om de twee bedrijven die ik opzette tot een succes te brengen. Ik vroeg mij af of mensen wel op mij zaten te wachten? Of ik goed genoeg was? Of ik überhaupt voor een groep mensen durfde te gaan staan? Maar op een gegeven moment realiseer je je dat deze gedachten je alleen maar tegenhouden. Ik ben dan ook altijd dankbaar dat ik in mezelf heb vertrouwd en mijn gevoel heb gevolgd. Ondanks dat ik bang was en momenten had waarop ik twijfelde, ben ik altijd doorgegaan. Hoe cliché het ook klinkt: zodra je uit je comfortzone stapt en je je een beetje oncomfortabel gaat voelen, ontstaan er leermomenten die je vooruit helpen. Daarnaast is het belangrijk om van jezelf te houden en jezelf op waarde te schatten. Ja, het is fijn om geld te verdienen en leuke dingen te kunnen doen, maar dat zal nooit dezelfde waarde hebben als liefde voor jezelf. "

Schrijven
Hibbert is ervan overtuigd dat je kunt bereiken wat je wil. Ze bundelde haar adviezen en bijhorende opdrachten om meteen aan de slag te gaan, dan ook in het boek ‘Just F*cking Do It’. “Wanneer ik het zwaar had, pakte ik er altijd een boek bij, voor mij was dat het begin van verandering en mijn dromen verwezenlijken. Ik wilde dat ook graag voor anderen kunnen betekenen. In ‘Just F*cking Do It’ focus ik op het creëren van je eigen geluk. Waar in onze maatschappij vaak wordt gericht op het veranderen van je uiterlijk om gelukkig te zijn, richt ik mij op het innerlijke. We maken zelf de keuze of we gelukkig zijn, hoe moeilijk dat soms ook is. Maar het is iets waar we allemaal doorheen moeten om te realiseren dat we daadwerkelijk een keuze hebben.”

Tip van Noor
Ben je zelf helemaal klaar met je baan? Droom je van een eigen bedrijf? Hibbert heeft nog een paar tips: “Zoals de titel van het boek zegt, ‘Just Fucking Do It’. De keren dat ik dat heb gezegd, zijn ontelbaar. Je hoeft niet in een vervelende situatie te blijven zitten, over een jaar kan het heel anders zijn. Wil je bijvoorbeeld zelf een bedrijf starten, vraag jezelf dan af waar je bang voor bent. Voor het merendeel zal dat de angst voor falen zijn. Maar je kunt niet falen, je kunt alleen groeien en leren. Falen gebeurt als je opgeeft, dus geef vooral niet op. Vraag om hulp, neem een coach in de armen, doe het niet alleen.” Daarnaast is de Engelse fan van meditatie en raadt ze dat iedereen aan. “Meditatie is een echte game changer. Jezelf even afsluiten voor de buitenwereld en echt luisteren naar die stem van binnen, dat is zo belangrijk. Als ik de lezers van Glamour een tip zou mogen geven, dan zou dat het zijn.”

Shop hier 'Just F*cking Do It'

Text, Font, Pink, Line, Magenta,
Boek Just F*cking Do It

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk