Handjes in de lucht! Dit was het Glamour x Rabobank Money Talk Event

Een gathering van Glamour Go Getters, nageniet mee!

Wie álles wilde weten over money, money, money en hoe je een independent woman wordt, was afgelopen dinsdag 25 juni - terwijl de rest van Nederland aan het strand lag - present tijdens het Glamour x Rabobank Money Talk Event bij Vondelpark3 in 020. Er waren veel inspirerende talks, onder andere van #aanpakker Renée Lamboo, maar er was meer, veel meer. Lees snel verder en check de video bovenaan het artikel, waarin Queen of Jetlags en ondernemer Ron Simpson vragen beantwoorden over hun geldzaken.

Gathering van Glamour Go Getters
Laten we beginnen bij het begin van de avond: nog voor aanvang waren alle honderd aangemelde Glamour Go Getters aanwezig. Kanttekening: het was die dinsdag 30+ graden. Enfin, de 100 procent opkomst, die hadden we alvast in the pocket. En dat was het startschot voor een succesvolle avond. Het publiek was enthousiast, dat was voelbaar en zichtbaar. Meiden maakten fanatiek aantekeningen in hun notitieboekje en stelden aan de lopende band vragen. De energie was áán. Alle aanwezigen wilden geldtips en spaartrucs inwinnen én leren van zowel de #fails als #successtories van de experts.

Tips, trucs en topverhalen
Over die experts gesproken, er waren tijdens het Glamour x Rabobank Money Talk Event maar liefst zes experts die hun ‘money verhaal’ kwamen delen. De spreker die ons het meest is bijgebleven is Renée Lamboo van PorteRenee.nl: zij ging rock bodem, van tienduizenden euro’s in de schulden, naar 100.000 euro op de bank. Go Renée! Zij wist met haar openhartige verhaal te informeren (over de gevaren van in de rode cijfers staan!) én te inspireren. Want, als zij het kan…dan kun jij het ook, toch? De spaartip der spaartips van Renée? Stel je mogelijke impulsaankoop uit: vraag jezelf af of je echt dat ene jurkje nodig hebt. Maakt het jurkje je gelukkig (en dan niet voor even, al dansend op een festival)? In die ‘shop break’ kom je er (bijna) altijd achter dat je dat jurkje al hebt. Of niet nodig hebt.

Verder sprak het modeteam van Glamour, bestaande uit Saskia van de Langevelde en Esmeralda Schipper, over budgetshoppen. Omdat zij weten dat budgetshoppen heus niet altijd over rozen gaat, gaven ze ook mee dat je voor een designertas ala Chanel - waar je keihard voor hebt gebikkeld - een uitzondering mag maken. Een designertas, mits je er lief voor bent (niet naar een festival meeneemt!), verliest immers z’n waarde niet. Mocht je over een tijd uitgekeken zijn op je Chanel en die investering willen stoppen in je droomhuis, dan verkoop je ‘m. Je hebt een keuze en dat is belangrijk in het leven.

Last but not least: Rabobank-adviseur Susanne Scheepers, zij deed een boekje open over beleggen. Boodschap? Je kunt meer met je geld dan alleen sparen. Om zo stap voor stap geld op te bouwen voor straks. Klik hier voor het hele verhaal van Susanne!

Eye-openers en money lessons
De avond zat vol met eye-openers en so called money lessons. Wij zetten onze favorieten op een rijtje:

‘Geld zorgt er vaak voor dat ik de vrijheid heb om te doen wat ik wil’ vrijheid = blijheid
‘Sparen is belangrijk omdat je nooit weet wat er gebeurt’ jep, that’s life!
(zorg dat je geld achter de hand hebt, je weet niet wat er gaat gebeuren)

‘Vraag je af: word je op lange termijn gelukkig van je uitgaven? #truestory

En verder…
Waren er bubbels, bites en beats. Kon er gekletst worden met de gastsprekers, Rabobank adviseurs, hoofdredacteur Anke (en andere redactieleden) en ging iedereen met een tasje vol goodies naar huis.

Één ding is zeker: het Glamour x Rabobank Money Talk Event was een $ucces. On to the next one. Benieuwd naar de aftermovie? Je ziet 'm bovenaan het artikel.

Spaarhulp
Nu zelf aan de slag? RaboResearch-econoom Carlijn Prins geeft nog een extra tip. Want laten we eerlijk zijn: door alle nieuwe mode (Fila-sneakers! hittegolfproof slipdress! Balenciaga-trui!), festivalplanningen én vakantiewensen is sparen tegenwoordig makkelijker gezegd dan gedaan. We feel you! Toch is het superbelangrijk om nu (alvast) centen opzij te zetten. Je weet wel, voor later… Als je je droomhuis wil kopen. We horen je denken: já dat wil ik!

"Sparen vereist zelfbeheersing en dat is niet altijd even makkelijk. Want naast bijvoorbeeld de hoogte van je inkomsten, kunnen ook psychologische factoren sparen in de weg staan," legt RaboResearch-econoom Carlijn Prins uit. "Van nature zijn we namelijk meer gericht op het heden dan op de toekomst.” Herkenbaar? Hierdoor ontstaat er volgens Prins een zogeheten conflict tussen koopdoelen voor de korte termijn, zoals het geluksgevoel dat je krijgt als je die ene Balenciaga-trui koopt, en spaardoelen voor de lange termijn, zoals: het huis van je dromen kopen. Om een spaarpot op te bouwen moet je dit soort verleidingen kunnen weerstaan. "En daar kan Rabobank je ook zeker mee op weg helpen door bijvoorbeeld het aanmaken van Spaarpotjes in de Rabo Bankieren App en het instellen van automatisch sparen," aldus Rabobank Marketeer Marion van Ierland.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk